VIDEO Patriarhul Daniel, în mesajul de Crăciun: „În aceste zile suntem chemaţi să răspândim în jurul nostru pace şi bucurie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patriarhul Daniel Foto: basilica.ro
Patriarhul Daniel Foto: basilica.ro

Cu prilejul Sărbătorii Naşterii Domnului, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a transmis, prin agenţia de ştiri a Patriarhiei Române, un mesaj românilor.

Patriarhul Daniel îndeamnă, în mesajul său de Crăciun, la milostenie, întrucât „Sărbătoarea Crăciunului este sărbătoarea milostivirii şi a bucuriei. Cel care dăruieşte semenilor săi umple sufletul său de iubirea milostivă a lui Dumnezeu“.

Redăm mesajul lui Patriarhului Bisericii Ortodoxe:

„Cu prilejul Sărbătorii Naşterii Domnului oferim daruri celor dragi şi celor care sunt neajutoraţi. Oferim daruri ale iubirii noastre ca răspuns la iubirea lui Dumnezeu pentru noi. Cu alte cuvinte, Sărbătoarea Crăciunului este sărbătoarea milostivirii şi, în acelaşi timp, a bucuriei. Cel care dăruieşte semenilor săi umple sufletul său de iubirea milostivă a lui Dumnezeu.

Cu prilejul acestei mari sărbători a creştinătăţii ne gândim în mod deosebit la românii din ţară, dar şi din afara ţării, la românii de lângă graniţele actuale ale României, dar şi la românii din diaspora. Îi pomenim în rugăciunile noastre şi trebuie să arătăm semne de frăţietate şi de comuniune românească.

De asemenea, în aceste zile suntem chemaţi să ajutăm pe cei săraci, pe cei bătrâni, pe oamenii bolnavi, însinguraţi şi neajutoraţi, să răspândim în jurul nostru pace şi bucurie din pacea şi bucuria lui Hristos“.
 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite