Un ordin semnat de Raed Arafat, prin care se secretizau salariile din Sănătate, a fost retras de minister

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raed Arafat va trebui să revizuiască un ordin prin care salariile din minister erau secretizate FOTO Adevărul
Raed Arafat va trebui să revizuiască un ordin prin care salariile din minister erau secretizate FOTO Adevărul

Ministerul Sănătăţii a anunţat că un Ordin semnat de secretarul de Stat Raed Arafat în perioada în care Eugen Nicolăescu era în condediu legal urmează să fie revizuit, cu toate că documentul apăruse deja în Monitorul Oficial.

Concret, ordinul secretiza informaţii din Sănătate legate de salarii, precum şi rapoartele de audit. Arafat a declarat că ordinul avea menirea să îi protejeze pe cei din sistem.

„Ordinul a fost semnat de către Secretarul de Stat Raed Arafat în data de 6.08.2013, în perioada în care ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu se afla în concediu legal. Ministrul Sănătăţii a dispus astăzi, 10 octombrie 2013, Secretarului de Stat Raed Arafat şi Secretariatului General al MS să revizuiască prevederile Ordinului mai sus menţionat, urmând ca în următoarea săptămână să prezinte ministrului Eugen Nicolăescu propuneri de amendare a acestuia. Proiectul noului Ordin va fi supus transparenţei decizionale”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerul Sănătăţii.

„Salariile pot fi date, dar nu putem să ne legăm de oameni, adică dacă îmi cereţi dumneavoastră care este salariul ministrului, asta cunoaşte toată lumea, este un singur ministru, ăsta este salariul. Dacă mă duc la funcţionarii publici, mai ales care nu au funcţii de conducere şi îmi cereţi să vă spun salariul persoanelor cutare, nu pot să vi-l dau, nu pot să vă dau statul de plată al persoanei , dar pot să vă dau salariile pe funcţii”, şi-a motivat Raed Arafat decizia.

Pe aceeaşi temă:

Protestele în Sănătate continuă. Cadrele medicale ies în stradă şi vineri. Ministrul Sănătăţii i-a invitat duminică la discuţii

Vineri este a treia zi în care sunt programate proteste în faţa Ministerului Sănătăţii. In cursul zilei de ieri, ministrul Eugen Nicolăescu a discutat cu reprezentanţii Coaliţiei Profesioniştilor în Sănătate şi i-a îndemnat să renunţe la manifestările în stradă. Ulterior, i-a invitat la sediul instituţiei, pentru a dezbate problemele stringente din sistem. Întâlnirea urmează să aibă loc pe 22 septembrie, începând cu ora 11.

Au pus halatele în cui şi au ieşit în stradă. 150 de cadre medicale au protestat în faţa Ministerului Sănătăţii

Peste 150 de medici şi asistenţi medicali au pus halatele în cui şi au ieşit miercuri în stradă. Protestează faţă de salariile mici, suprasolicitarea din spitale şi procentul mic din PIB alocat sănătăţii. „Vrem dreptate pentru Sănătate!”, au scandat la unison cei prezenţi în faţa Ministerului Sănătăţii, instituţie care nu a avut până acum niciun fel de reacţie oficială.

Medicii încep miercuri protestele. Activitatea acestora nu va fi încă blocată

Începând de miercuri şi până pe 27 septembrie, între orele 11-13, cadrele medicale din toată ţara vor ieşi în stradă pentru a picheta sediile Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Finanţelor. Medicii vor veni prin rotaţie în Bucureşti, după cum au anunţat ieri reprezentanţii Coaliţiei Profesioniştilor în Sănătate şi nu vor pune în pericol activitatea medicală din spitalele unde lucrează.

VIDEO Secţiile private în spitalele publice, soluţia ministrului Sănătăţii pentru creşterea veniturilor medicilor

Eugen Nicolăescu a spus la Focşani că deocamdată este vorba de un proiect pilor, care va demara la începutul anului viitor cu 12 spitale din ţară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite