Turismul medical ia amploare: românii lasă mii de euro pentru tratamente într-o clinică privată din Istanbul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deschis în urmă cu nouă ani, Centrul Medical Anadolu din Istanbul atrage, în prezent, în fiecare lună, în jur de 500 de pacienţi străini. Aproximativ 50 de romani caută săptămânal rezolvare la diferite probleme de sănătate, în top aflându-se diferite tipuri de cancer.

Înfiinţată de familiile Yazıcı şi Özilhan în 1979, fundaţia Anadolu a dezvoltat peste 50 de proiecte, printre care şi Centrul Medical Anadolu, deschis în 2006 şi pentru pacienţi din afara Turciei. Anual, aici vin pacienţi din peste 30 de ţări, cele mai importante fiind România, Bulgaria, Rusia, Azerbaijan, Irak, Kazakstan, Libia sau Georgia.

Principalele specializări sunt oncologia, neurochirurgia, transplantul de maduvă, chirurgia generală, urologia, cardiologia, oncologia ginecologică şi fertilizarea in vitro.

Potrivit lui Dilek Inci, director de servicii internaţionale în cadrul Anadolu, în fiecare săptămâna 40-50 de pacienţi români sunt examinaţi aici. În ultimii cinci ani, numărul total al pacienţilor români a crescut, în medie, cu 47%. Anul trecut, pacienţii romani au efectuat 5.200 de examinări.

60% din românii care au venit anul trecut la Anadolu s-au tratat în cadrul Institutului Oncologic. 27% din pacienti s-au tratat în cadrul centrului de oncologie medicală, 23% - în cel de radioterapie oncologică şi 10% - în cel de chirurgie oncologică.

Aproximativ 50 de paciente din România au fost tratate, anul trecut, în cadrul departamentului de oncologie ginecologică. Cele mai întâlnite cazuri sunt cele de cancer de col uterin, cancer ovarian şi cancer de corp uterin.

Citeşte continuarea pe wall-street.ro

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite