Jurnalista Yana Buhrer, cunoscută pentru apărarea drepturilor celor cu dizabilăţi mintale, la TEDxBucharest 2013

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Yana este directorul de campanie al Comitetului Helsinki din Bulgaria, cel mai influent grup din ţară pentru apărarea drepturilor omului.
Yana este directorul de campanie al Comitetului Helsinki din Bulgaria, cel mai influent grup din ţară pentru apărarea drepturilor omului.

TedxBucharest 2013 va aduce pe scenă pe unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti de investigaţie ce luptă pentru a expune lumii întregi tratamentul inuman asupra copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi mintale din Balcani.

Director de campanie al Comitetului Helsinki din Bulgaria, cea mai mare organizaţie a drepturilor omului din ţară, co-organizator Sofia Pride, co-fondator al TimeHeroes, prima platformă de voluntariat în Bulgaria, Yana Buhrer Tavanier este un jurnalist independent cu numeroase proiecte şi premii la nivel internaţional.

În 2009, Yana a fost distinsa cu premiul al treilea la finalul programului Bursa pentru Jurnalism din programul anual de excelenţă pentru articolul „Dumping grounds for people”. Yana a investigat condiţiile din instituţiile mintale din Balcani, având în vedere cazuri din Bulgaria, România şi Serbia şi a dezvăluit modul în care oamenii cu handicapuri mintale sunt tratati şi care sunt problemele comune ale acestor ţări în materie de îngrijirea persoanelor cu dizablităţi.

În prezent, Yana este directorul de campanie al Comitetului Helsinki din Bulgaria, cel mai influent grup din ţară pentru apărarea drepturilor omului. Ea proiectează şi implementează diverse campanii pentru drepturile omului. Ea este, de asemenea, co-fondator al primei platforme de voluntariat în Bulgaria.

Yana lucrează în prezent la expunerea tratamentului inuman asupra copiilor si adulţilor cu dizabilităţi intelectuale şi dizabilităţi de sănătate mintală în Balcani, ne vorbeste despre abuxuri, neglijenţă şi încălcarea flagrantă a dreputurilor omului.

Ne bucurăm să o avem alaturi de noi la TedxBucharest 2013 pentru că este unul dintre oamenii care nu doar visează la o lume mai bună, ci munceşte pentru a crea bazele acesteia. Este una dintre persoanele care nu face doar să observe ce nu funcţionează, ci propune şi soluţii şi se luptă pentru implementarea lor.

banner tedx adevarul

„Adevărul” sprijină evenimentele TEDxBucharest 2013. În urma concursului de pe pagina noastră de Facebook, echipa „Adevărul” a selectat două câştigătoare care vor participa la conferinţele TEDxBucharest de sâmbătă, 9 noiembrie, de la Auditorium Pallady. 

 Raluca Mancu şi Adina Jipa vor face parte din publicul de la TEDxBucharest 2013. Felicitări!  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite