Spitalele din ţară fac achiziţii de aproape 4 milioane de euro în această perioadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalele din ţară fac achiziţii de aproape 4 milioane de euro în această perioadă
Spitalele din ţară fac achiziţii de aproape 4 milioane de euro în această perioadă

Mai multe spitale din ţară au efectuat în ultima perioadă achiziţii de medicamente, echipamente, materiale şi articole sanitare, dar şi de servicii de pază, prin contracte atribuite în urma unor licitaţii sau a unor negocieri, pentru care plătesc aproximativ 17 milioane de lei (3,8 milioane euro).

Aproape jumătate din sumă revine Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), care a cumpărat materiale sanitare pentru cardiologie, prin licitaţie deschisă.

În urma acesteia, valoarea celor trei contracte atribuite a ajuns la 8,06 milioane lei (fără TVA). Cel mai mare contract a fost câştigat de firma Hellimed, în cuantum de 7,25 milioane de lei, pe o perioadă de trei ani.

La rândul său, Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş achiziţionează paturi medicalizate, de la trei companii locale, pentru care va plăti 2,38 milioane de lei.

Totodată, spitalul cumpără medicamente de 3,9 milioane de lei, în 33 de loturi separate, contractele fiind atribuite în urma unei licitaţii publice companiilor Felsin Farm, Fidelio Farm, Bio EEL, Europharm Holding, Romfarmachim, York Farm, Fresenius Kabi România, Farmexpert DCI, Mediplus Exim, Romastru Trading, Farmaceutica Remedia şi Farmexim.

Alte medicamente, în valoare de 50.407 lei, vor fi furnizate de firmele Fresenius Kabi România, Pharmafarm, Mediplus Exim, Vitamar Import Export şi Farexim, preţurile fiind stabilite prin negociere.

Institutul mai cumpără botoşi de unică folosinţă pentru o perioadă de trei luni, de la firma Alpha Ned 2000 Exim din Bucureşti, pentru care plăteşte 9.000 de lei (fără TVA).

La nivel naţional, Spitalul Clinic de Recuperare Medicale Băile Felix (jud. Bihor) va achita peste 166.000 de lei (fără TVA) pentru medicamente achiziţionate de la Farmacia Procardia din Oradea, printr-un contract încheiat prin negociere.

La mijlocul lunii iulie, spitalul a mai încheiat un contract cu aceeaşi farmacie pentru medicamente în valoare de aproape 164.000 de lei.

De asemenea, Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca face achiziţii de 1,44 milioane lei (fără TVA) pentru obiecte şi materiale sanitare, precum lame de shaver, de oscilant sau implanturi ortopedice.

Pentru acestea, unitatea spitalicească a atribuit nouă contracte în urma unei licitaţii deschise.

Pe de altă parte, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara are nevoie de servicii de pază, pentru care va plăti circa 2,12 milioane de lei (fără TVA) firmei E Mol Security din localitatea Morăreni. Aceasta a primit contractul după o licitaţie publică, la care au fost depuse cinci oferte, dar spitalul a admis doar una.

Şi Institutul de Psihiatrie “Socola” Iaşi cumpără medicamente prin licitaţie, de la mai multe companii farmaceutice, costul total ridicându-se la aproape 360.000 de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite