Sindicatele din Educaţie, negocieri la Ministerul Educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Educaţiei Valentin nu i-a putut primi pe sindicalişti pentru că este plecat din ţară
Ministrul Educaţiei Valentin nu i-a putut primi pe sindicalişti pentru că este plecat din ţară

O delegaţie a angajaţilor din învăţământ a mers joi dimineaţă la Ministerul Educaţiei şi a cerut o întâlnire cu ministrul Valentin Popa. Sindicaliştii ameninţă cu greva, dacă problemele salariale nu se rezolvă în cel mai scurt timp.

Pentru că ministrul Educaţiei Valentin Popa nu s-ar afla în ţară, membrii delegaţiei au fost primiţi de secretarii de stat, potrivit News.ro. Sindicaliştii sunt foarte supăraţi din cauza întârzierilor de la plata salariilor şi se tem că aceste întârzieri ar putea deveni o regulă. De asemenea, sindicaliştii se gândesc inclusiv la o grevă generală şi la boicotarea examenului de Bacalaureat, dacă problemele nu vor fi rezolvate.

În faţa Ministerului Educaţiei s-au adunat zeci de profesori care protestează spontan. Este a doua lună în care profesorii nu şi-au primit banii la timp. Dacă în luna ianuarie, profesorii au înţeles că salariile au fost întârziate deoarece s-a schimbat data la care se fac plăţile, în februarie salariile au iar întârzieri. Sunt doar câteva unităţi şcolare unde banii pentru salarii au intrat în această dimineaţă. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite