Incubator şi ventilator pentru respiraţie, donate de Salvaţi Copiii Spitalului „Cantacuzino” şi Maternităţii Polizu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incubator de transport, donat de organizaţia Salvaţi Copiii FOTO Adevărul
Incubator de transport, donat de organizaţia Salvaţi Copiii FOTO Adevărul

Spitalul „Cantacuzino” şi Maternitatea Polizu din Bucureşti au primit în cursul zilei de azi un incubator de transport şi, respectiv, un ventilator pentru respiraţie, în valoare de aproximativ 24.000 de euro, printr-un program de dotare a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi derulat de organizaţia Salvaţi Copiii.

„Anul trecut, am primit, prin acelaşi program, două incubatoare performante, care au avut un indice de ocupare de 100%! Am salvat aproximativ 42 de bebeluşi prematuri cu aceste două aparate. Incubatorul de transport donat astăzi (marţi - n.r.) ne va susţine şi mai mult în a fi eficienţi în lupta pentru viaţa acestor copii”, a declarat dr. Adrian Crăciun, şeful secţiei de neonatologie a Spitalului Clinic „Dr. I. Cantacuzino”.

La "Cantacuzino" s-au înregistrat, anul trecut, 2.130 de naşteri, 422 dintre bebeluşi fiind prematuri. Dintre aceştia, 299 au necesitat îngrijiri speciale în secţia de terapie intensivă.

Cele două donaţii încheie seria evenimentelor de dotare cu echipamente medicale performante realizată de organizaţia Salvaţi Copiii, după echiparea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi din Adjud, Piatra Neamţ, Piteşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Petroşani, Iaşi, Târgu Mureş, Suceava, Timişoara şi Vaslui.

Potrivit estimărilor organizaţiei neguvernamentale, în 2013, aproximativ 327 de nou-născuţi vor fi salvaţi şi 380 de naşteri vor avea loc în condiţii normale, datorită celor 15 dotări cu echipamente medicale performante realizate de Salvaţi Copiii pentru maternităţi şi secţii de nou-născuţi din Bucureşti şi din ţară, în cadrul programului naţional de reducere a mortalităţii infantile - "Fiecare copil contează!".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite