Prognoza meteo. Se face tot mai cald. Când se schimbă vremea radical

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După câteva zile cu vreme caldă, vremea se strică din nou FOTO Shutterstock
După câteva zile cu vreme caldă, vremea se strică din nou FOTO Shutterstock

Săptămâna 28 martie - 3 aprilie începe cu vreme deosebit de caldă pentru data din calendar. Meteorologii anunţă maxime de 22 de grade Celsius în sud-estul ţării, însă de la jumătatea săptămânii vremea se strică.

Conform Administraţiei Naţionale de meteorologie (ANM), luni, 28 martie, vremea va fi predominant frumoasă şi caldă pentru această perioadă din an în aproape toată ţara. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 20 grade Celsius, uşor mai mici în depresiuni şi pe litoral. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele Carpaţilor Orientali şi izolat şi trecător în estul teritoriului.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între minus 5 şi minus 4 grade Celsius în depresiunile Carpaţilor Orientali şi vor fi de 7-8 grade Celsius în Dealurile Crişanei. În a doua parte a nopţii se va mai produce brumă pe suprafeţe restrânse în Transilvania şi doar izolat posibil în rest.

În Bucureşti, vremea se va menţine frumoasă şi caldă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Conform meteorologilor, temperatura maximă va fi de 18-19 grade Celsius, iar cea minimă de 3-5 grade Celsius.

Vânt în zonele montane

Marţi, 29 martie, se face şi mai cald. Vremea va fi în general frumoasă şi va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nordul ţării unde pe alocuri va ploua şi trecătoare în zonele montane şi submontane şi în sud-estul extrem, însă cu probabilitate redusă de ploaie, anunţă ANM. 

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15-21 grade Celsius, iar cele minime între 2 şi 9 grade Celsius, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

Şi în Capitală, vremea va deveni deosebit de caldă pentru sfârşitul lunii martie, cu o maximă a temperaturii aerului de 21-22 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 5-7 grade Celsius.

Va ploua slab

Miercuri, 30 martie, tot vreme caldă anunţă meteorologii în cea mai mare parte a ţării, chiar deosebit de caldă în jumătatea de sud-est. În zilele următoare, în prima parte a intervalului, local va ploua slab, cu precădere în nord şi nord-vest, apoi aria ploilor se va extinde dinspre vest şi va cuprinde majoritatea regiunilor. Pe alocuri vor fi şi manifestări de instabilitate atmosferică accentuată.

.

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Primele două planuri ale lui Putin pentru războiul din Ucraina au eşuat. Care este al treilea? FOTO VIDEO

 

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski: „Mariupol nu mai există”. Ruşii au părăsit oraşul în care locuieşte personalul centralei de la Cernobîl

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite