Prelevare multi-organ şi multi-ţesut realizată la Spitalul Militar Central

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premiera la Spitalul Militar Central FOTO Adevărul
Premiera la Spitalul Militar Central FOTO Adevărul

Medicii de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” au realizat prima prelevare multi-organ şi multi-ţesut din istoria instituţiei.

Organele şi ţesuturile au provenit de la un pacient de 50 de ani, care a intrat în moarte cerebrală şi a cărui familie a fost de acord să-i fie prelevate organele.

La prelevare au participat echipele medicale specializate de la Institutul Clinic Fundeni, pentru recoltarea organelor interne (rinichi şi ficat), iar pentru recoltarea de ţesut osos, tendinos şi cartilagii medicii SUUMC au intrat, în echipe mixte, cu cei din Spitalul Clinic Colentina.

„Recoltarea de cornee şi de piele a fost realizată de echipe proprii ale SUUMC, specialişti din Secţia Clinică de Oftalmologie şi Secţia Chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă. O parte din ţesuturile recoltate au fost trimise, spre conservare şi, ulterior, utilizare, către băncile acreditate de către Agenţia Naţională de Transplant”, se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Transplant.

Spitalul Militar Central a fost acreditat pentru desfăşurarea de activităţi de prelevare şi transplant ţesut osos, tendinos şi cartilagii în 2014.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite