Postcards for Macron

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Macron s-a trezit să spună că el n-a întâlnit femei care să fie „perfect educate“ şi care să aibă mulţi copii. Declaraţia a fost făcută la un banchet din statele unite oferit de Bill şi Melinda Gates; şi era menită să le „elibereze“ pe femeile africane de povara de a face mulţi copii – povară care le-ar bloca accesul la educaţie.

Cu alte cuvinte, aceeaşi veche mantră că lipsa de educaţie este cea care îi face pe oameni să aibă (mulţi) copii; cu cât sunt mai educaţi, cu atât oamenii au mai puţini copii, spre deloc.

Doar că – meet Dr. Catherine R. Pakaluk. Dr. Catherine R. Pakaluk are un Ph.D. în economie de la Harvard şi este profesor la The Busch School of Business and Economics. Şi are OPT copii – vedeţi fotografia de mai sus. Dr. Pakaluk i-a răspuns preşedintelui Macron pe Twitter cu mesajul „Eight children by choice“ – „eu am ales să am opt copii“. Şi cu hashtagul #postcardsforMacron.

Au urmat mesaje de la femei din toată lumea – adaug şi un link către fluxul de Twitter al dr. Pakaluk, unde vedeţi „cărţi poştale“ asemănătoare pentru Preşedintele Macron.

De exemplu, Beth Hockel are o diplomă în electronică de la Stanford, un doctorat în electronică şi – 11 copii.

În concluzie, dr. Pakaluk a scris: „ideea a fost să arăt că mitul că fertilitatea ridicată e o consecinţă a ignoranţei este un mit ridicol“. Cu alte cuvinte, e o prostie imensă să o ţii langa că „numai proştii fac copii“.

UPDATE: HotNews se grăbeşte să ne spună că toată povestea ar fi un fake news, deoarece declaraţia ar fi fost deformată şi scoasă din context. Ei bine, declaraţia pe care o comentează  Dr. Catherine R. Pakaluk, dna Beth Hockel şi celelalte femei (numeroase) care au scris mesaje pe Twitter este aceasta: "Prezentaţi-mi vă rog o femeie care a decis, fiind perfect educată, să aibă 7, 8, 9 copii.” Iar doamnele răspund: poftim, ne prezentăm noi – şi suntem multe. Această declaraţie apare, ca atare, în textul redat de HotNews, şi aceasta este declaraţia la care răspund Dr. Catherine R. Pakaluk & co. Aşadar, unde este fake news-ul identificat de HotNews? Fake news pe care câteva duzini de doamne cu doctorate de la cele mai prestigioase universităţi, din toată lumea, l-ar fi trecut, aparent, complet cu vederea?  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite