Posibili vinovaţi pentru moartea lui Ionuţ

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trupul neînsufleţit al lui Ionuţ Anghel, copilul în vârstă de patru care care a sfârşit omorât de câini, ridicat de la locul incidentului pentru a fi dus la INML FOTO Marian Iliescu/Adevărul
Trupul neînsufleţit al lui Ionuţ Anghel, copilul în vârstă de patru care care a sfârşit omorât de câini, ridicat de la locul incidentului pentru a fi dus la INML FOTO Marian Iliescu/Adevărul

Să nu ne amăgim singuri. Câinii nu au discernamânt, trăiesc instinctual, în lupta pentru supravieţuire. Adevăraţii vinovaţi pentru moartea lui Ionuţ trebuie căutaţi în altă parte.

Iată ce spune Constituţia, mama legilor care controlează o societate:

ARTICOLUL 22

(1) Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate.

Garantate de cine? Că doar nu de extratereştrii, sau de Dumnezeu. Că până la Dumnezeu te mănâncă câinii.
 
Garantate de statul român, respectiv de autorităţile alese de cetăţeni să le protejeze integritate fizică şi psihică. Şi pentru care primesc şi salarii consistente. Başca ce mai şi fură.
 
După ce că ne furaţi, ne lăsaţi şi pradă câinilor?
 
Iată lista posibililor vinovaţi, care prin neglijenţă în serviciu, abuz în funcţie, au condus la  uciderea lui Ionuţ. Să sperăm că, măcar de data aceasta, Procuratura îşi va face datoria cu prioritate şi cu celeritate, lămurind acest caz.

Sorin Oprescu, primarul Capitalei

Este primul  însărcinat cu protecţia cetăţenilor faţă de pericolul câinilor vagabonzi. Şi tragedia de săptămâna aceasta nu este prima. Sunt şase morţi şi 16.000 de cetăţeni afectaţi de muşcăturile câinilor vagabonzi pe an, doar în Bucureşti.
 
Primarul Oprescu n-a fost în stare să ia măsurile care se impun, acuzând confuzii legislative.
 
Minte. Alţi primari de municipii din ţară au reuşit, în acelaşi context legislativ confuz. Legea din 2002, care întărea OUG 155/2001 n-a fost abrogată de nicio altă lege, este, aşadar, în vigoare. Putea să o aplice, nu să cheltuiască sute de milioane de euro pe paleative care s-au dovedit fără eficientă.
 
Sorin Oprescu face şi greşeala să nu demisioneze, astfel încât ancheta penală şi judecarea sa se va produce sub ochii camerelor TV şi a opiniei publice, în loc să se producă într-un cvasi anonimat adus de uitare. Nu înţelege că este vinovat şi că ieşirea onorabilă ar fi demisia imediată. Dacă va înţelege cândva, va fi prea târziu.
 
Abureală cu referendumul şi lipsa cadrului legislativ nu poate escamota posibila vină lui Sorin Oprescu.
 
Victor Ponta şi Crin Antonescu
 
Sunt copreşedinţii USL, care deţin puterea şi gestionează problemele României de un an şi jumătate.
 
Nu există responsabilitate mai mare pentru cei doi, altă decât prevederea din art 22 al Constituţiei: asigurarea integrităţii fizice şi psihice a cetăţenilor.
 
  S-au achitat cei doi, cu prioritate, de această misiune?
 
Nici gând. S-a văzut şi se vede în fiecare zi. Dacă nici de câinii vagabonzi nu ne pot apăra, cum să le ceri dezvoltare economică, joburi, autostrăzi şi alte chestiuni mult mai importante, când ei n-au fost în stare să rezolvă problema mai mică, a maidanezilor.
 
Victor Ponta, ca şef al guvernului, a ştiut să propună o lege care face din Roşia Montană proiect de utilitate publică, de interes naţional deosebit, iar apărarea cetăţenilor de câinii vagabonzi nu este de interes naţional deosebit.
 
A ştiut să reglementeze funcţionarea cluburilor de   poker  prin OUG, nu şi eutanasierea câinilor vagabonzi, ca să nu facă ce zicea Băsescu. Toate victimele sau incidentele provocate de maidanezi sunt de acum încolo în sarcina lui Victor Ponta, inclusiv acuzaţia de crimă, pentru eventuale victime ale maidanezilor.

Ca şefi ai USL, cei doi ar fi avut posibilitatea să impună trecerea prin Parlament, cu celeritate, a legii privind câinii vagabonzi. N-au făcut-o, inacţiunea lor a dus la moartea lui Ionuţ.  
 
Îl avertizăm pe Victor Ponta că dacă, la un viitor cutremur, vor fi şcoli care se vor prăbuşi şi vor cauza victime printre copii, este direct responsabil că nu ia toate măsurile care se impun pentru protejarea integrităţii fizice şi psihice a cetăţenilor, PRINCIPALA să obligaţie. Nu a doua, a treia sau a „n”-a. Nu, PRIMA sa obligaţie.

Parlamentari care au atacat la CCR Legea care permitea eutanasierea

Toţi parlamentarii care au atacat la CCR legea câinilor fără stăpân, ce permitea eutanasierea acestora, în frunte cu Victor Ponta, pentru că au acţionat din motive electoraliste şi populiste, neglijând prima sarcină a Parlamentului: asigurarea integrităţii fizice şi psihice a cetăţenilor.
 
Prin acţiunea lor, aceşti parlamentari ai USL au făcut posibilă uciderea lui Ionuţ.

Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor

Ar fi avut posibilitatea să aducă pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor legea privind câinii vagabonzi, propunând şi convingând Biroul Permanent al Camerei de importanţa acestei legi care contribuie la asigurarea integrităţii fizice şi psihice a cetăţenilor.

Claudia Secareanu şi membrii asociatiei Caleidoscop

ONG-ul care a promis că are grijă de câinii care l-au omorât pe Ionuţ, şi care, probabil, şifonează bani grei alături de alte ONG-uri de acelaşi profil, sunt deja în anchetă penală.
 
Au promis, ba au şi semnat, că vor avea grijă de câţiva câini vagabonzi. N-au făcut-o, consecinţă fiind curmarea vieţii lui Ionuţ.
 
Poate că moartea lui Ionuţ, pierderea sa ireversibilă, nu va fi în zadar. Va constitui momentul trezirii conştiintei românilor, a faptului că nu trebuie să-i lăsăm pe cei care ne conduc să facă ce vor cu vieţile şi banii noştri.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite