Patriarhul Daniel a votat la referendumul pentru familia tradiţională: Am votat pentru modificarea pe care a făcut-o Parlamentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patriarhul Daniel la vot la referendum. Foto George Calin Inquam Photos
Patriarhul Daniel la vot la referendum. Foto George Calin Inquam Photos

Patriarhul Daniel s-a prezentat, sâmbătă dimineaţă, pentru a vota la Şcoala „Ienăchiţă Văcărescu din Capitală”, declarând că a votat pentru modificarea propusă de Parlament. Patriarhul a mai spus că participarea la vot e o onoare.

„Am votat pentru modificatrea în forma pe care a făcut-o Parlamentul României şi am menţionat faptul că ţinând seama de scopul acestui referendum, participarea la vot este un drept, o onoare şi o binecuvântare”, a declarat Patriarhul Daniel, după ce a ieşit din cabina de vot.

Referendumul pentru familie, care se va desfăşura sâmbătă şi duminică, între orele 7.00 – 21.00, are la bază iniţiativă cetăţenească demarată de Coaliţia pentru Familie, prima de după 1989. Pentru a fi valabil referendumul, la urne trebuie să se prezinte cel puţin 5.685.202 persoane cu drept de vot.

Întrebarea care va fi adresată românilor la referendumul pentru redefinirea familiei va fi: „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?".

Biserica Ortodoxă Română a transmis saptamana trecută că „sprijină în mod natural demersul Coaliţiei pentru Familie, în spiritul învăţăturilor creştine şi al valorilor fundamentale româneşti privind familia, ocrotirea şi creşterea copiilor, dar nu este nici iniţiatoarea, nici organizatoarea acestei acţiuni“.

„Demersul nu poate fi considerat în niciun caz retrograd, aşa cum în mod ignorant şi maliţios, este prezentat de către detractorii acestuia, câtă vreme între semnatarii şi susţinătorii săi se numără foarte multe personalităţi ale lumii ştiinţifice şi culturale“, a mai precizat BOR.

Aproape 38.000 de poliţişti, pompieri, jandarmi şi poliţişti de frontieră sunt pe teren, sâmbătă şi duminică, pentru a asigura buna desfăşurare a referendumului pentru redefinirea familiei.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite