Ministrul Sănătăţii ameninţă cu controale în toate unităţile medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat marţi, într-o videoconferinţă la Guvern, că în scrisoarea de intenţie trimisă FMI s-a convenit ca în toate spitalele din România să fie făcute audituri pe baza cărora să poată fi luate decizii pentru o reformă reală.

În cadrul videoconferinţei cu prefecţii, preşedinţii de consilii judeţene, şefii de direcţii sanitare şi de case de asigurări de sănătate şi cu directorii de spitale, ministrul Sănătăţii a spus că s-a luat decizia ca în spitalele mari să fie făcute audituri financiare, iar în celelalte unităţi, audituri interne, de către autorităţile care sunt ierarhic deasupra spitalelor.

„Pe baza auditurilor vom putea lua decizii. Vrem o reformă care să schimbe din temelii comportamente, atitudini. Vom intensifica acţiunile de control în toată ţara. O să vă rog să daţi dovadă de transparenţă şi modestie”, le-a transmit Nicolăescu managerilor de spitale.

Ministrul Sănătăţii a cerut managerilor de spitale revizuirea comportamentului în relaţie cu pacienţii, criticând aroganţa cadrelor medicale faţă de cei care vin să primească tratament.

„Sistemul sanitar s-a autoperpetuat ca un fel de închisoare. Vă rog să umanizaţi sistemul, nu vă obişnuiţi să fiţi inumani”, a cerut Eugen Nicolăescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite