Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Ce pasageri intră în carantină la sosirea în România şi cine va fi exceptat de la această regulă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Guvernul a actualizat, joi, lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care este necesară carantina de 14 zile la întoarcerea în România.

Hotărârea va intra în vigoare la 24 de ore după publicare, iar de mâine, persoanele care vor veni din ţările aflate pe listă sunt obligaţi să stea în carantină 14 zile. Aceştia pot ieşi din carantină după a 10 zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ şi nu prezintă simptomatologie specifică.

Persoanele care au avut însă COVID-19 în ultimele 90 de zile nu mai sunt obligate să stea în carantină, noilor prevederi adăugate la articolele din hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă din 21 iulie, referitoare la carantina pentru persoanele care sosesc în România din ţările sau zonele cu risc epidemiologic ridicat.

Se exceptează de la această măsură persoanele care sosesc în România din ţările/zonele cu risc epidemiologic ridicat, dacă rămân pe teritoriul naţional pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) şi prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul naţional.

Astfel, pe listă se află Serbia, Georgia, Croaţia,  Lituania,  Luxemburg, Muntenegru,  San Marino, Slovenia, Belize, Statele Unite ale Americii, Andorra, Jersey, Curaçao, Suedia,  Ungaria, Panama, Elveţia, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Cehia, Azerbaidjan, Puerto Rico, Palestina, Olanda, Polinezia Franceza, Cipru,Bulgaria, Portugalia, Danemarca, Slovacia, Turcia, R. Moldova, Austria, Armenia, Letonia, Estonia şi Iordania.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite