Inducţie hipnotică *)

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi există nenumărate alte metode de inducţie hipnotică, noi vom aplica metoda A3, care şi-a dovedit eficienţa în cazul a peste şapte milioane de subiecţi.

Este de dorit sa simţiţi mai întîi acţiunea unei sugestii, înainte ca dvs. să vă aflaţi în stare de relaxare profundă. Fiţi amabil şi aşezaţi-vă confortabil în fotoliu. Închideţi ochii şi deschideţi televizorul. Ţineţi ochii închişi şi imaginaţi-vă figura celui pe care tocmai îl auziţi vorbind. Este oare un politician? Un ministru? Sau poate un analist politic? Ah, sunt mai multe voci, de fapt e o dezbatere. Acum deschideţi ochii şi desfaceţi o bere. Turnaţi în pahar şi beţi cîteva înghiţituri. Într-adevăr, domnii şi doamnele de pe ecranul televizorului vorbesc foarte convingător despre ceva. Nu contează despre ce, nici nu trebuie să preocupe subiectul dezbaterii. Important e să înţelegeţi că guvernul intenţionează mărirea salariului minim la 1000 de lei.

Rămîneţi în această poziţie şi, într-o stare cît mai relaxată, faceţi un mic calcul. Cu cît va creşte salariul dumneavoastră? Acum puteţi închide din nou ochii. Vara viitoare veţi putea merge în concediu în Bulgaria, unde e mai ieftin. Auziţi, în direct, vocea primului ministru? Vă asigură o dată în plus că toţi membrii guvernului se ocupă de bunăstarea dvs. Aplecaţi capul într-o parte şi imaginaţi-vă cît va fi de bine.

Cineva, o voce arţăgoasă, aduce vorba de un ministru corupt, dar nu trebuie să vă alarmaţi. Vocea aceea e imediat pusă la punct de moderator. În cazul ministrului despre care e vorba, funcţionează prezumţia de nevinovăţie. De fapt, toţi colegii săi de partid vă asigură că e un dosar politic. Omul e complet nevinovat, numai că, luat cu treburile guvernării, nu a avut timp să-şi dovedească nevinovăţia. Şi, în orice caz, chiar dacă va fi condamnat, va scrie o carte şi va ieşi din închisoare mai devreme. Iar de averea lui nu se va atinge nimeni.

Dacă acest lucru vă produce disconfort, schimbaţi canalul, pentru a vă menţine relaxat. În timp ce fata de pe ecran vă vorbeşte despre preferinţele ei în materie de fotbalişti, vă cuprinde o toropeală din ce în ce mai plăcută. Aţi putea fi şi dvs. pe listă. Închideţi din nou ochii şi imaginaţi-vă că fata aceea tocmai sună la uşă. Acum puteţi să vă relaxaţi complet. Relaxaţi fiecare muşchi al corpului. Relaxaţi muşchii picioarelor, ai braţelor, ai mîinilor, ai degetelor. Relaxaţi muşchii cefei, muşchii pieptului. Nu încordaţi nici un muşchi. Lăsaţi corpul moale. Relaxaţi-vă tot mai mult şi mai mult. Relaxaţi-vă, destindeţi-vă complet timp de două minute.

Din cauza berii, pleoapele devin tot mai grele, tot mai obosite şi mai grele. În curînd nu veţi mai putea ţine ochii deschişi. Dacă din greşeală aţi apăsat pe o tastă a telecomenzii şi aţi schimbat din nou canalul, nu trebuie să reacţionaţi. Rămîneţi cît mai relaxat şi urmăriţi reclama la detergenţi cu balsam care tocmai se transmite. Inspiraţi adînc mireasma de flori a balsamului, imaginaţi-vă că sunteţi pe o pajişte plină de flori, undeva la munte, de ce nu, chiar la Poiana Braşov, unde nu aţi fost niciodată. Ochii dvs. s-au închis acum şi, dacă nu, se vor închide îndată de la sine. Spotul publicitar s-a terminat, dar puteţi continua să rămîneţi cu ochii închişi. În curînd veţi fi cuprins de o relaxare adîncă, dar veţi continua să auziţi ce se spune la televizor...

Acum voi începe să număr. La fiecare număr, starea dvs. de relaxare se va adînci tot mai mult.

Unu - România are şanse să fie primită în Spaţiul Schengen anul viitor...

Doi - oamenii de afaceri chinezi vor să investească zece miliarde în România...

Trei, patru - sunteţi tot mai relaxat, peste două săptămîni se va inaugura un nou tronson de autostradă, de 12 km...

Cinci - nimic nu vă tulbură, mai ales că inflaţia e în scădere, iar guvernul intenţionează să creeze peste un milion de locuri de muncă...

Şase - ministrul Sănătăţii promite că se vor ieftini medicamentele...

Şapte - de asemenea, vor creşte ajutoarele sociale...

Opt - toate celelalte probleme vor fi rezolvate după aprobarea noii Constituţii...

Nouă, zece, unsprezece, doisprezece - relaxare adîncă şi liniştitoare, ca urmare a regionalizării, vor fi atrase tot mai multe fonduri europene...

Nouăsprezece, douăzeci - rămîneţi cît mai mult timp în această stare de relaxare foarte adîncă... Dormiţi, dormiţi, dormiţi... N-o să vă reveniţi pînă după alegeri.

*) Am preluat ad litteram unele formule din Scala Harvard de susceptibilitate hipnotică, găsită pe internet.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite