Iaşi: Drumurile din oraş, netede doar pe lângă casele edililor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recordul îl deţine Constantin Simirad, preşedintele CJ. Dacă până la casa acestuia din Galata şoseaua arată ca după război, chiar în faţa vilei sale strada a fost lărgită pentru parcarea maşinilor.

Craterele de pe străzile oraşului nu mai reprezintă de mult o noutate pentru ieşeni. Dacă şoferii sau pietonii se rezumă să înjure printre dinţi în trafic, edilii par să fi găsit o metodă mai simplă să scape de acest stres. Cei care au în mână bugetul oraşului sau al judeţului şi de semnătura cărora depinde fiecare investiţie pentru Iaşi locuiesc pe străzi bine asfaltate sau incluse pe lista de modernizare a municipalităţii.

Cel mai avantajat este Constantin Simirad, fost primar al Iaşiului timp de 11 ani, în prezent preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi. Dacă până aproape de vila sa de 400 de metri pătraţi din dealul Galata drumurile sunt pline de gropi şi denivelări, în faţa casei lui Simirad se circulă ca pe bulevard.

Coincidenţă sau nu, pe Văleni, nr. 3 A, unde locuieşte acesta, tronsonul a fost lărgit cât să încapă două maşini parcate. „Strada pe care locuiesc arată bine, aşa cum am făcut-o eu când eram primar. Ultima dată a fost asfaltată în 2001-2002, în cadrul unui program de lucru. Când şoseaua a fost modernizată, nu stăteam încă acolo", ne-a declarat Simirad.

Un alt şef din administraţie care nu intră cu maşina în gropi atunci când pleacă dimineaţa de acasă este Constantin Adăscăliţei, vicepreşedintele CJ Iaşi.

Adăscăliţei, care locuieşte tot pe dealul Galata, pe strada Podişului, are o vilă luxoasă de 450 de metri pătraţi situată puţin mai sus de casa rudei sale, Constantin Simirad.

Dacă aleile din jurul locuinţei lui Adăscăliţei arată ca la ţară, pe străduţa care duce spre casa vicelui CJ Iaşi şi care este pietruită se circulă fără probleme.

Strada prefectului, pe lista de modernizări

Un caz aparte este cel al străzii pe care locuieşte Victorel Lupu, fostul director economic al Primăriei Iaşi, în prezent prefect al judeţului. Deşi acesta locuieşte pe Emil Honoriu, nr. 8, situată la ieşirea din oraş spre Miroslava, spre CUG, şoseaua a fost inclusă în etapa a doua a „Marii asfaltări".

Astfel şefii primăriei au decis să lase deoparte străzile centrale sau din marile cartiere pline de cratere şi să meargă cu asfaltările la graniţa cu localitatea Valea Adâncă, la vila prefectului.

„Strada mea nu e asfaltată, dar acum se fac reparaţii şi se pietruieşte. Această şosea şi cele din jur fac parte din planul de moderrnizare a străzilor început anul trecut", ne-a explicat Lupu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite