Campanie de prevenire a afecţiunilor cardiace, în perioada 25 - 29 octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacienţilor li se va evalua tensiunea arterială FOTO Adevărul
Pacienţilor li se va evalua tensiunea arterială FOTO Adevărul

Bucureştenii vor avea posibilitatea să beneficieze de evaluări gratuite ale riscului cardiovascular în perioada 25 - 29 octombrie. Asta pentru că un punct de informare pentru depistarea precoce a fibrilaţiei atriale va fi amenajat în Parcul Cişmigiu.

Concret, în cadrul campaniei „Parcurile Inimilor Fericite” cetăţenii vor putea să beneficieze de o electrocardiogramă, precum şi de măsurarea tensiunii arteriale sau a pulsului.

De asemenea, pacienţii vor primi recomandări cu privire la cele mai bune modalităţi prin care pot avea o inimă sănătoasă.

Fibrilaţia atrială este una dintre cele mai frecvente tulburări de ritm cardiac, fiind prezentă în special la persoanele în vârstă. Este o afecţiune de multe ori fără simptome, în care inima bate neregulat şi nu poate pompa la fel de mult sânge ca una normală, în care ritmul este regulat. Nediagnosticată la timp şi netratată, poate conduce la accident vascular cerebral, o afecţiune cu urmări grave şi uneori chiar fatale, se arată în comunicatul citat.

200.000 de români au fibrilaţie atrială

În România se estimează că aproximativ 200.000 de oameni suferă de fibrilaţie atrială. În cadrul campaniei, în primele două săptămâni din luna octombrie, aproape 1.000 de persoane s-au prezentat la punctele de informare ale campaniei din Cluj-Napoca şi Timişoara.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite