A început producţia la noul vaccin antigripal. OMS recomandă vaccinarea cu prioritate a personalului medical

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Producătorii de vaccin antigripal au primit deja formula de la OMS FOTO Adevărul
Producătorii de vaccin antigripal au primit deja formula de la OMS FOTO Adevărul

Formula pentru noul vaccin antigripal, valabil în sezonul antigripal 2015/2016 a fost deja trimisă marilor producători, a anunţat medicul Victor Olsavszky, reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în România.

Potrivit acestuia, este recomandată cu prioritate vaccinarea personalului medical, având în vedere că este unul dintre vectorii importanţi de transmitere a virusurilor.

„Producţia la noul vaccin a început. Organizaţia Mondială a Sănătăţii este aceea care dă formula pentru vaccinul antigripal din fiecare sezon, dar şi categoriile pentru care vaccinarea trebuie să fie o prioritate”, a declarat Olsavszky, citat de Mediafax.

Dacă în sezonul trecut prioritare erau gravidele, dar şi bătrânii şi persoanele cu boli cardiovasculare, reprezentantul OMS spune că este foarte important ca medicii şi asistenţii medicali să se vaccineze împotriva gripei.

Peste 900 de cazuri de gripă confirmate în acest sezon

În România, de la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute şi gripei şi până în 17 martie au fost confirmate în laborator 908 cazuri de gripă, dintre care 483 de tip B şi 421 de tip A, alte trei cazuri fiind de co-infecţie AH3 cu B şi un altul AH1 cu B.

Tot în acest sezon, până în 17 martie au fost înregistrate 32 de decese, cele mai multe cauzate de infecţia cu virus pandemic AH1 - 21, alte şase cu B şi cinci cu AH3. În sezonul precedent, până în 15 martie au fost înregistrate 11 decese confirmate cu gripa, toate cu virus gripal AH1 pandemic.

Pe aceeaşi temă:

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu: „Facem apel la medici să susţină campania de vaccinare antigripală!”

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, face apel la medicii de familie şi la cei din spitale să susţină campania de imunizare antigripală gratuită a Ministerului Sănătăţii (MS), în condiţiile în care până acum au fost folosite mai puţin de 100.000 dintre cele 500.000 de doze cumpărate de MS.

Numărul virozelor creşte, vaccinarea antigripală se face pe genunchi

Vaccinare antigripală gratuită fără vaccin. Aşa descriu medicii de familie campania de imunizare a populaţiei din acest an. Asta în condiţiile în care numărul virozelor respiratorii a crescut considerabil, iar experţii străini atrag atenţia că oricum în acest an eficacitatea vaccinului antigripal ar putea fi scăzută din cauza variaţiilor genetice ale virusului care provoacă gripa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite