Încă o persoană a murit de gripă. Numărul deceselor se ridică la 197

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul persoanelor care au murit, în acest sezon, din cauza gripei a ajuns la 197, potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Cel mai recent caz, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3, este al unei femei în vârstă de 79 ani, din judeţul Caraş-Severin, care avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinată antigripal. Acest nou caz a fost confirmat pe 22 aprilie, însă decesul a fost înregistrat în data de 13 aprilie. 

Cum se manifestă gripa 

Deşi la prima vedere simptomele sunt similare, între răceală şi gripă există diferenţe, după cum a explicat Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti. 

„Virusul gripal dă o singură boală, gripa. Pentru gripă avem tratament, pentru viroze este cel standard, paracetamol, vin fiert. În gripă sunt durere de cap, dureri de ochi, bolnavul simte globii oculari undeva în fundul capului, în ceafă. Are o stare general proastă, îl dor muşchii, articulaţiile, se simte ca şi cum ar fi bătut. Face febră, dar nu strănută, nu tuşeşte. Simptomele respiratorii apar cam după 24-48 de ore de la debutul acesta al bolii, cu febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri articulare, poate să fie chiar şi diareea prezentă”, explică medicul. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite