Zgonea, lui Băsescu: Un om demis de 7,4 milioane de români nu poate cere demisii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, nu ia în calcul cererea preşedintelui Traian Băsescu de a-şi prezenta demisia

„Din păcate, văd că domnul preşedinte a răspuns cerându-mi demisia. Un om care a fost demis de 7,4 milioane de români nu poate cere demisii, mai ales atunci când minte şi dezinformează. Refuz alte polemici. Fac apel la domnul preşedinte să acţioneze prin pârghiile instituţionale pe care le are la dispoziţie pentru a-şi exprima opoziţia faţă de modificările aduse Codului penal şi să nu mai facă rău României“, a replicat Zgonea, pentru Mediafax.

Mai-marele deputaţilor consideră că preşedintele dezinformează în legătură cu modificările aduse Codului Penal. „Sunt dezamagit de faptul că preşedintele continuă să dezinformeze în legătură cu modificările aduse Codului penal. Parlamentarii vor putea fi în continuare cercetaţi atât pentru corupţie, cât şi pentru situaţiile în care se află în conflict de interese. I-am explicat toate aceste elemente preşedintelui în scrisoarea pe care i-am trimis-o, sperând, cu bună-credinţă, că va renunţa la atacuri, în momentul în care va constata că sunt nejustificate“, a mai spus Zgonea.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că Valeriu Zgonea ar trebui să demisioneze din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în urma modificărilor la Codul penal adoptate marţi în acest for legislativ.

„Dincolo de acţiunea parlamentarului de rând, aici au fost trei mari responsabili: Victor Ponta, care a avut o presiune enormă de la baronimea locală să amputeze ANI şi DNA ca instituţii care pot să-i prindă cu ilegalităţi, incompatibilităţi şi fraude, Crin Antonescu, care a avut şi el acelaşi tip de presiune şi un om care s-a comportat - să mă scuzaţi că folosesc această expresie, s-a comportat ca unul care face ... vrei să schimbi bani şi îţi dă un dolar deasupra, unul dedesubt şi la mijloc e hârtie de ziar, şmenari se cheamă aceştia - iar acesta este preşedintele Zgonea“, a declarat Băsescu, la B1TV.

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, în calitate de cameră decizională,  un proiect de lege, amendat pe sub mână, prin care parlamentarii, preşedintele ţării şi profesiunile liberale sunt scoşi din categoria funcţionarilor publici. Această modificare apare în Amendamentele asupra proiectului de Lege pentru abrogarea art. 74 din Codul Penal. DNA susţine că parlamentarii judecaţi pentru corupţie ar fi achitaţi, iar cei din închisoare eliberaţi.

Pe aceeaşi temă:

Băsescu: În mod categoric trebuie să uităm de Schengen. Zgonea ar trebui să demisioneze

Puterea nu renunţă la legea amnistiei. Zgonea îi scrie înapoi lui Băsescu: Penitenciarele sunt suprapopulate

Legea amnistiei, votată săptămâna viitoare. Comisia juridică propune adoptarea legii

Preşedintele Traian Băsescu, la Adevărul Live de la ora 11.00, despre „marţea neagră“ a Parlamentului, gazele de şist şi terenul de la Nana

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite