Dăncilă: „Am avut o creştere economică record în 2017“; Turcan cere demiterea ministrului Muncii. Vosganian: Noi nu elogiem guvernarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a declarat, marţi, în Parlament, că nu sunt probleme economice pentru România, cu toate că inflaţia a crescut, la fel ca şi cheltuielile bugetare, subliniind că în 2017 a fost o creştere economică record. Raluca Turcan, lider al deputaţilor PNL, i-a cerut lui Dăncilă să o demită pe Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii.

UPDATE Viorica Dăncilă: „Cheltuielile cu personal sunt cu 19% mai mari. Aşadar, 1,2 familii vor avea salarii mai mari“. 

Premierul a spus că gradul de absorbţie al fondurilor europene este de 12%. „Mi-aţi spus să numesc un român căruia i-a crescut salariul Paştele acesta. Uitaţi-vă în fluturaşul de salariu, doamna Raluca Turcan“, a fost replica dată Ralucăi Turcan,  

UPDATE Deputaţii PSD şi ALDE s-au amuzat serios când Raluca Turcan i-a întrebat dacă ştiu cât cost o pâine, dar mai ales cât costă ouăle. Turcan a avut mai multe întrebări pentru Dragnea, dar liderul PSD a părăsit sala de plen. 


Primii care au luat cuvântul au fost liberalii, responsabilul pentru criticarea celor din Guvern fiind Raluca Turcan, lider al deputaţilor PNL. „După primele luni Guvernul dumneavoastră pare împăcat cu eşecul la fel ca guvernele Grindeanu şi Tudose. Preţurile au crescut atât de tare, încât puterea de cumpărare a fost diminuată cu cel mai mare procent din Uniunea Europeană“, a declarat Raluca Turcan, punctul faptul că au crescut deficitul bugetar şi deficitul comercial. 

„Vă solicităm, pentru că suntem în Săptămâna Mare, dacă un român va trebui să cumpere mai puţin pentru masa de Paşte, cu aceiaşi bani de anul trecut“, a mai spus Turcan, care i-a cerut lui Dăncilă demiterea Liei Olguţa Vasilescu. 

Viorica Dăncilă a subliniat de la început că în 2017 a fost o creştere economică record. Aceasta a punctat faptul că „Parlamentul e important“ pentru ei. „Criticile aduse mie de opoziţia parlamentală (n.r.  - nu parlamentară) sunt importante pentru noi (n.r.-Guvern şi PSD). Ele contează pentru noi“, a declarat Dăncilă.În continuare, premierul a dat cifre care se refereau la anul 2017, nu la situaţie economică din primele trei luni ale anului 2018. 

De asemenea, Dăncilă a subliniat că în acest an cheltuielile bugetare sunt cu 34 de miliarde de lei decât în 2016, dar că această sumă va fi utilizată cu maximă responsabilitate. „În anul Centenar vom reuşi ce nu am reuşit în 2017: dialogul politic“, a mai spus Dăncilă.  

Ulterior, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a lansat mai multe atacuri la adresa Vioricăi Dăncilă. „L-aţi pus pe griparul autostrăzilor din nou şef la Autostrăzi. L-aţi numit pe groparul Finanţelor şef la ANAF“, a declarat Sighiartău. „Sunteţi în slujba unor politicieni fără frică de Dumnezeu. Sunteţi doar un executant“, a completat liberalul. 

A luat cuvântul şi de Cosette Chichirău, deputat al USR, cea care a subliniat că „bugetul a scăpat de sub control“. „Noi nu elogiem guvernarea. Milităm pentru militarea investiţiilor. Noi regretăm că ţara noastră e un spaţiu al deznăejdii şi dezolării, aşa cum ne-a spus la început cineva (n.r.-Raluca Turcan, liderul deputaţilor PNL)“, a fost replica lui Varujan Vosganian, lider al deputaţilor ALDE, pentru contestatarii lui Dăncilă.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite