Victore, 6,2 mil. de români nu te mai vor! Nu pleci?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă scădem din 7,4 milioane de votanţi în iulie 2012 „morţii” şi „turiştii” lui Dragnea, tot la circa 6 milioane ajungem. Atunci, nu vă tăcea gura, cât era ziua de lungă, să plece Băsescu. Acum nu mai e valabil votul popular? Este clar că, majoritar, votul din 16 noiembrie a fost anti Ponta, o recunoaşte şi PSD-ul. Acum nu mai sunt valabile argumentele USL din 2012? Băsescu trebuia să plece, iar acum, Ponta nu?

Crin Antonescu a dispărut prin „bălăriile” istoriei, Victor Ponta se canibalizeaza cu Ion Iliescu şi colegii de partid, PSD şi coaliţia de guvernare stau să crape, iar Ponta invocă votul din decembrie 2012 pentru a rămâne la guvernare.

La ultimele alegeri parlamentare din decembrie 2012 USL a luat 4,5 milioane de voturi. Cu aproape 2 milioane mai puţine decât cele care i-au spus acum lui Ponta: ajunge!

Şi atunci, ce facem cu aritmetica electorală, o aplicăm doar când ne convine?

Dar dincolo de calcule aritmetice, după alegerile din noiembrie Victor Ponta s-a decredibilizat complet.

Nu numai că şi-a părăsit colegii şi „soldaţii” pe câmpul de luptă,  în lacrimi după înfrângerea suferită, pentru cluburi exclusiviste din Dubai şi Abu Dhabi, nu numai că n-a avut un cuvânt de compasiune pentru morţii şi răniţii din accidentul de elicopter, dar n-a găsit altceva mai bun de făcut decât să-i dea afară pe cârcotaşii din partid, care-i subminau autoritatea.

Demonstraţiile de stradă anti-Ponta au fost aproape de invadarea sediului PSD din Kiseleff, pe 16 noiembrie, şi doar intervenţia jandarmilor a oprit inevitabilul să se producă.

 Ponta i-a dat dreptate, pe fond, lui Ghiţă, care declară că eticheta de comunism adusă de Iliescu a dus la pierderea alegerilor, provocând  o reacţie virulentă a fondatorului FSN, strămoşul actualului PSD.

Votul din diaspora este pe masa procurorilor, inclusiv de la DNA, şi ar fi de mirare să nu provoace inculparea celor vinovaţi, inclusiv Ponta, de încălcarea legii prin interzicerea dreptului de vot a zeci de mii de români.

Dragnea nu are altceva de făcut decât să dea vina pe americani pentru pierderea alegerilor, şi având în vedere poziţia sa în partid şi în guvern, tocmai a dat foc parteneriatului româno-american, cu toate liniile sale strategice şi de securitate.

Tot Dragnea îi acuză pe Geoană, Vanghelie, Cătălin Voicu şi Hrebenciuc de asociere mafiotă, pentru încălecarea structurilor de securitate ale statului.

DNA şi justiţia romană tot reduce numărul parlamentarilor, primarilor şi şefilor de CJ aparţinând USL, iar trădarea partenerilor din coaliţia de guvernare, obişnuiţi să fugă din corabia care se scufundă, este mai mult decât probabilă.

Victor Ponta a descoperit, în sfârşit, cele trei cauze care l-au dus la pierderea alegerilor. Corupţii din partid, baronii şi eticheta de comunism, pusă pe fruntea PSD.

Şi vrea să facă curăţenie în partid, adică să elimine corupţii, să scape de baroni şi să-l elimine şi pe Iliescu, care atrage “blestemata” etichetă de comunsti.

E posibil aşa ceva? Doar după “implozia” actualului PSD şi construcţia de la firul ierbii a unui alt partid social-democrat, cu alţi oameni şi alte temelii. Şi asta rapid, că alegerile din 2016 bat la uşă.

Şmecheria cu pomeni electorale şi “vrăji” debitate la televizor seară de seară, nu mai ţine. Şi votul celor 3 milioane de români din diaspora stă ca o sabie de-asupra PSD in 2016.

În aceste condiţii, mai poate Ponta continua guvernarea, să facă bugete, să ia măsurile necesare pentru a crea locuri de muncă, a creşte veniturile populaţiei, a atrage investitori?

Mai are cineva încredere, în plan intern şi extern, în eficienţa unui guvern care stă cu un picior în groapă? Cât va mai dura până când UNPR va lua decizia să plece, aşa cum a făcut mereu în anii din urmă? Dar proprii parlamentari ai PSD, cât vor mai sta pe o corabie care stă să se scufunde?

Nenorocirea este că suferă ţara, în lipsa unui guvern credibil. Economia nu stă pe loc, să aştepte după mofturile şi certurile din PSD.

Buget nu avem, economiştii independenţi anunţă, pentru 2015, o gaură de 15-18 miliarde lei,  care nu se ştie cum va fi acoperită de către actualul guvern.

Singura soluţie pentru ca Ponta să nu facă rău ţării şi economiei este să demisioneze, să se ocupe de curăţenia în partid, şi să lase altcuiva guvernarea ţării.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite