Victor Ponta: Obiectivul Reunificării cu Republica Moldova este unul naţional

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul României şi viitorul candidat al PSD la prezidenţialele din toamnă a declarat că Obiectivul Reunificării este unul naţional
Premierul României şi viitorul candidat al PSD la prezidenţialele din toamnă a declarat că Obiectivul Reunificării este unul naţional

Premierul României, Victor Ponta, viitorul candidat din partea PSD pentru prezidenţialele din toamnă, a declarat la Adevărul Live, că se lucrează zi de zi pentru Reunificarea României cu Republica Moldova şi că atunci când cele două societăţi vor fi pregătite aceasta se va putea face.

 ”România trebuie să se concentreze pe drumul european al Republicii Moldova. Noi asta facem zi de zi, când ne-am bătut la Bruxelles să intre fără vize în UE, când am militat pentru semnarea cât mai rapidă a acordului de asociere pentru că obiectivul realist şi cel mai scurt este ca Moldova să devină membră a UE”, a spus Victor Ponta. 

”Obiectivul reunificării este unul naţional, al României. Dar nu va fi niciodată realizată de către doi sau zece politicieni, ci atunci când, în România şi Moldova, o majoritate clară a populaţiei din Moldova, nu doar preşedintele şi premierul, vor ca această aspiraţie naţională să fie susţinută. În România cred că o majoritate covârşitoare va vota pentru unirea cu Republica Moldova, acolo nu cred că s-ar face acelaşi lucru. Să îi ajutăm să ajungă la nivelul de viaţă al românilor, să ne facem cât mai compatibile instituţiile, să ne pregătim împreună pentru euro şi sper că pe parcursul vieţii mele, la un moment dat, această aspiraţie naţională să se facă, dar nu cu forţa” a completat premierul Victor Ponta.

Nu este prima oară când premierul României ia o atitudine pozitivă public faţă de această problemă, mesajele trimise către Chişinău din partea politicienilor de la Bucureşti devenind o constantă.

Poziţia acestuia concură cu cea a preşedintelui României Traian Băsescu şi care a afirmat public că Reunificarea Republicii Moldova cu România reprezintă un obiectiv naţional.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite