Victor Ponta se joacă de-a războiul având Armata Română drept jucărie

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concluziile episodului avionului lui Rogozin ar fi următoarele: 1. Nu există o decizie explicită a UE sau NATO pentru interzicerea survolului prin spaţiul aerian a unor demnitari ruşi aflaţi pe lista „neagră” a UE, pentru că nu se poate aplica avioanelor comerciale de linie, dacă la bordul lor se află astfel de demnitari. Ce să faci, chinui sute de oameni nevinovaţi din cauza unui demnitar rus?

  • Ponta a decis de unul singur, fără consultarea şefului statului, aflat în ţară, să închidă spaţiul aerian pentru avionul lui Rogozin, şi a avut şi inspiraţia nefericită să declare că ar fi ridicat şi avioane militare împotriva acestui avion.
  • Ponta declară că îşi asumă deciziile militare şi de securitate, în calitate de vicepreşedinte CSAT, în locul preşedintelui Băsescu, până în 25 mai.

Abia acum lucrurile încep să devină foarte grave. Cum adică, şeful armatei, care este preşedintele Băsescu, se află în ţară, în depline puteri de a lua decizii, şi Victor Ponta îi ia, pus şi simplu, această prerogativă constituţională?   Ceeace se cheamă uzurpare de atribuţii şi funcţie.

Episodul ilustrează modul copilăresc de comportament şi înţelegere la care se află Victor Ponta, care confundă România cu camera plină de jucării a copiilor. Nu întâmplător declara la un moment dat că se uită cu multă plăcere la desene animate.

După „distracţiile” cu privatizări eşuate, cu regionalizarea, USL-ul eşuat, cu barca neeşuată, cu schimbarea Constituţiei, şi câte şi mai câte, ultima „distracţie” favorită pare a fi Armata Romană.

Şi încă Rogozin a avut noroc, n-a încercat să intre în spaţiul aerian al României, cine ştie ce s-ar mai fi întâmplat. Victor Ponta declară că ar fi ridicat avioanele de vânătoare împotriva unui avion civil. Doamne fereşte!

Problema e că declaraţiile nefericite ale lui Ponta au pus pe jar autorităţile de la Moscova.

Ambasadorul român a fost chemat la ministrul de Externe Lavrov, care va propune o reactie dură a Moscovei împotriva României. Reacţia poate fi de natură economică, comercială, diplomatică, o posibilă îngheţare a relaţiilor dintre cele două ţări.

Românii vor suporta consecinţele acestui comportament infantil al premierului.

În loc să se consulte cu preşedintele ţării, să-l lase să-şi îndeplinească atribuţiile, Ponta calcă în străchini, face şi spune lucruri cel puţin bizare, care în atmosfera încinsă cauzată de situaţia din Ucraina ar putea transforma România în ţapul ispăşitor, pe care ruşii să-şi descarce nervii şi umilinţa că nu pot rezolva situaţia din Ucraina.

Bănuiesc că la întâlnirea de ieri seară de la Cotroceni, premierul să se fi lămurit cum stau lucrurile, ce gafe face, având consecinţe încă neclare, pe care le suportă întregul popor.

Cât despre tendinţa de a-şi subordona toate instituţiile statului, mai nou Armata Română, dorinţa de a lua singur toate deciziile privind siguranţa statului, politica externă, justiţia, nu mai vorbesc de politicile economice care oricum cad în sarcina guvernului, toate acestea vorbesc despre Victor Ponta ca un om care înţelege democraţia aiurea, să conducă el totul, ca un dictator.

Se crede buricul pământului, inventează faptul că Joe Biden, vicepreşedintele Americii, l-a consultat dacă e bine sau nu să vină în România, fabulează tot timpul, trăieşte într-o realitate paralelă, pe care şi-o construieşte după tiparul jocurilor de calculator, cu războaie, învinşi, învingători, nivele de luptă, etc.

Numai că se „joacă”  acum cu soarta României, cu Armata Română, cu Justiţia din România, cu relaţiile externe ale statului, lucruri cu care nimeni nu se joacă.

Doar Victor Ponta, premierul României.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite