USL se rupe pe toate planurile: Valentin Nicolau, susţinut de PSD la şefia TVR. Nicolau confirmă: M-a sunat cineva să vin  la ora 15.00 la Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul director al TVR, Valentin Nicolau
Fostul director al TVR, Valentin Nicolau

PSD îl va susţine la şefia TVR pe Valentin Nicolau în Comisiile de Cultură, au declarat surse politice pentru Mediafax. De partea cealaltă, Crin Antonescu îl susţine la şefia TVR pe jurnalistul Rareş Bogdan. Valentin Nicolau a admis că va merge astăzi, la ora 15, în faţa comisiilor reunite de Cultură ale Parlamentului.

Contactat de Adevărul, Valentin Nicolau a declarat: „M-a sunat şi pe mine cineva de la Parlament şi mi-a spus să fiu acolo la ora 15.00. O să mă duc, dar deocamdată nu ştiu despre ce este vorba.“

La ora 15.00 va avea loc şedinţa de grup parlamentar a PSD, unde se va discuta despre susţinerea lui Valentin Nicolau pentru şefia televiziunii publice. 

Printre numele vehiculate anterior pentru şefia TVR erau Rareş Bogdan şi Niels Schnecker, după ce, marţi, Claudiu Săftoiu şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte-director general al TVR. Tot marţi, Parlamentul a respins raportul de activitate al SRTV, ceea ce a însemnat demiterea întregului Consiliu de Administraţie al Televizuinii Române.

Valentin Nicolau a mai fost preşedinte director-general al TVR, în timpul guvernării Năstase.

Rareş Bogdan, susţinut de Crin Antonescu

Principalul favorit pentru a-i lua locul lui Săftoiu este jurnalistul Realitatea TV Rareş Bogdan. Contactat de „Adevărul“, Rareş Bogdan a admis că a purtat discuţii pe această temă cu preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Surse apropiate TVR ne-au declarat că din viitorul Consiliu de Adminsitraţie vor face parte Mircea Dinescu şi Cronel Nistorescu, jurnalişti apropiaţi de Rareş Bogdan.

„La TVR n-ai voie să faci politică“

Mircea Dinescu spune că va refuza o eventuală propunere, pe motiv că „urmează un an elecoral în care îşi doreşte să-i bărbierească pe politicieni“. „Nu ştiu nimic în acest sens.Oricum, nu cred că pot face parte din CA al TVR, pentru că m-am apucat de emisiuni la Realitatea TV. Şi chiar dacă mi-ar propune, nu aş accepta. Urmează un al electoral, o să mă bag în politică, o să-i bărbieresc pe politicieni, iar dacă mă duc la TVR n-ai voie să faci politică“, a spus Dinescu pentru Adevărul. Contactat de Adevătul, Cornel Nistorescu a replicat. „Nu am de-a face cu ziarul Adevărul“.

Senatorul Sorin Roşca Stănescu, un apropiat al preşedintelui PNL Crin Antonescu, a avertizat aseară, într-o emisune la Antena 3, că va ieşi cu scandal la dezbaterea raportului TVR

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite