„Una notte a Napoli“. Iohannis, vizită neprevăzută în sudul Italiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis a fost primit călduros de românii din Italia
Klaus Iohannis a fost primit călduros de românii din Italia

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat într-o vizită de stat în Italia, a plecat în această seară de la Roma şi urmează să se întâlnească miercuri dimineaţă cu primarul din Napoli, la invitaţia părţii italiene. De la Napoli, Iohannis va zbura direct la Bruxelles, unde va participa la Consiliul European. Şeful statului a fost însoţit în Italia de Carmen Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat la Roma, s-a întâlnit, marţi seară, cu reprezentanţii românilor din Italia, cea mai numeroasă comunitate din afara graniţelor - peste 1.2 milioane de români trăiesc în Italia, potrivit cifrelor oficiale. La dialog a participat şi primarul Romei, Virginia Raggi.

"Români din Italia, sunteţi o forţă, nu doar prin numărul mare, ci şi prin faptul că aveţi un cuvânt de spus în comunităţile dumneavoastră. De aceea, vă îndemn să fiţi solidari şi uniţi!  Fiecare român din Italia este un reprezentant, un ambasador al ţării sale şi toţi laolaltă faceţi cinste atât României, cât şi Italiei. În acelaşi timp, aveţi un rol esenţial pentru o mai bună cunoaştere şi înţelegere a României în ţara în care trăiţi. Întorcându-vă acasă, vă rog să transmiteţi prietenilor şi celor dragi care nu au putut veni la întâlnirea de astăzi că Preşedintele României ştie care sunt nevoile şi speranţele românilor din străinătate, le este mereu alături şi se implică în rezolvarea problemelor lor", le-a transmis  Iohannis românilor din Italia. 

Zeci de mii de firme au înfiinţat românii în Italia, în special în domeniul construcţiilor, a declarat preşedintele Klaus Iohannis la întâlnirea cu liderii patronatelor italiene, desfăşurată la Roma. De partea cealaltă, oamenii de afaceri italieni au investit peste 2,5 miliarde de euro în economia românească.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite