Un deputat PMP vrea ca românii să poată dona bani pentru construcţia de autostrăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PMP Bistriţa-Năsăud, deputatul Ionuţ Simionca, a declarat sâmbătă într-o conferinţă de presă că a iniţiat proiectul de lege intitulat - „Adoptă o autostradă”. Proiectul prevede ca românii să poată direcţiona cei 2% din impozitul pe venit către un fond de investiţii regional care are ca obiectiv construcţia de autostrăzi.

Conform deputatului PMP, conceptul funcţionează în SUA la întreţinerea autostrăzilor, iar într-un sondaj realizat de acesta pe Facebook, 75% dintre oameni s-au araătat în favoarea proiectului.

„Pentru că nu vreau ca Autostrada Nordului să dureze 20-30 de ani şi pentru că vreau cât de repede să putem merge pe această autostradă, am făcut un proiect legislativ pe care l-am intitulat 'Adoptă o autostradă' şi hai să ne facem singuri o ţară ca afară. 'Adoptă o autostradă' este un concept care funcţionează în Statele Unite la întreţinerea autostrăzilor. Am făcut şi un sondaj pe Facebook, unde 75% dintre respondenţi au fost pro acest proiect. Acest proiect dă oportunitatea, deci nu obligă, cetăţenilor să direcţioneze 2% din impozitul din venit", a declarat Simionca, citat de Agerpres.

deputat pmp ionut simionca foto ziar de bistrita

Deputatul a mai declarat că în opinia sa, fondurile de investiţii regionale pot însemna surse de finanţare complementare pentru construcţia de autostrăzi.

Proiectul urmează să fie depus luni la Senat, şi va intra în dezbatere publică următoarele două luni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite