Traian Băsescu: „Legea cadrelor militare, un act de trădare naţională“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu a refuzat să promulge noul statut al cadrelor militare Foto: Adevărul
Traian Băsescu a refuzat să promulge noul statut al cadrelor militare Foto: Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că a retrimis Parlamentului legea privind cadrele militare, afirmând că, dacă ar fi promulgat actul normativ, ar fi „decapitat“ armata.

Pot să o interpretez ca fiind o lege care reflectă ori un act de trădare naţională, şi sunt profund responsabil în ceea ce spun, ori un act care vădeşte o evidentă prostie“, a fost explicaţia lui Traian Băsescu, pentru refuzul de a promulga noul statut al caderlor militare.

Şeful statului a explicat că, dacă ar fi promulgat această lege, 41 de generali ar fi fost trecuţi în rezervă.

„Comandamentul Forţelor Terestre ar fi rămas fără niciun general, Comandamentul Forţelor Navale la fel, Comandamentul Forţelor Aeriene cu un general, iar Statul Major rămânea cu un singur general. Până la sfârşitul anului alţi 10 generali ar fi plecat în rezervă“, a adăugat Traian Băsescu.

„Se încearcă punerea sub control a generalilor. E o lege neroadă şi un act împotriva securităţii naţionale“, a acuzat Traian Băsescu.

„Generalii aceştia nu sunt cei de după revoluţie, sunt cei care la începutul anului 2000 erau maiori, locotenent-colonei şi sunt cei care  au mordenizat armata. O astfel de decapitare, printr-o lege năroadă, este inexplicabilă“, a fost o altă acuzaţie lansată de şeful statului.

Şeful statului a declarat că a discutat de trei ori cu ministrul Apărării, iar acesta cunoaşte poziţia sa despre această lege.

„Eu sper că această lege să nu mai plece din Parlament niciodată“, aconcluzionat şeful statului.

Şeful statului a cerut, astăzi,  Parlamentului reexaminarea modificărilor la privind statutul cadrelor militare. Aceasta prevede că generalii şi amiralii pot fi menţinuţi în activitate după împlinirea vârstei standard de pensionare, până la 60 de ani, cu aprobarea anuală a conducătorului instituţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite