Traian Băsescu: Iliescu a protejat sistemul, Constantinescu a fost înfrânt, eu am îngenuncheat sistemul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă seară, că de zece ani se află într-o dispută cu sistemul, pe care Ion Iliescu a ales să îl protejeze, sistem care, pe de altă parte, l-a înfrânt pe Emil Constantinescu. Şeful statului a mai adăugat că el a reuşit să îngenuncheze acest sistem, relatează Mediafax.

Întrebat la sfârşitul vizitei sale de la Sânnicolau Mare, ce părere are despre propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu în legătură cu o nouă suspendare a sa din funcţie, Traian Băsescu a răspuns:

„De zece ani sunt într-o dispută cu sistemul, pe care domnul Iliescu l-a protejat pentru că aşa a înţeles el, un sistem care pe domnul preşedinte Constantinescu l-a înfrânt, aşa cum declara chiar el, sistem pe care eu zic că l-am îngenuncheat. A fost o luptă cumplită, dar energia mi-am luat-o de la oameni şi aici sunt mulţi oameni care au crezut în mine”, a spus şeful statului.

Traian Băsescu, însoţit de soţia sa, Maria Băsescu, s-a aflat sâmbătă seară la Sânnicolau Mare, unde a luat parte la Zilele oraşului. Aici, şeful statului şi-a lansat candidatura pentru ce-al de-al doilea mandat al său.

Anterior acestei declaraţii, preşedintele României a mai făcut o referire la iniţiativa de suspendare a sa. 

„O să intru în campanie şi nu o sa le fie bine. Să ştiţi că în campanie am capacitate uriaşă de revitalizare”, a spus Traian Băsescu la sfârşitul unei conferinţe de presă susţinute la Newport, după summit-ul NATO.

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului şi liderul PLR, a propus iniţierea procedurii de suspendare şi demitere a preşedintelui Băsescu, avansând în acest sens un calendar conform căruia referendumul de demitere ar avea loc la data de 2 noiembrie, ziua primului tur pentru alegerile prezidenţiale.


Citeşte şi:

Tăriceanu propune iniţierea procedurii de suspendare a preşedintelui. Băsescu: „Intru în campanie şi nu o să le fie bine”

Preşedintele Senatului, liderul PLR Călin Popescu Tăriceanu, propune iniţierea procedurii de suspendare şi demitere a preşedintelui Băsescu, el avansând şi un calendar, vizând suspendare în preajma datei de 23 septembrie şi referendum de demitere în 2 noiembrie, ziua primului tur al prezidenţialelor.

Traian Băsescu, în oraşul în care şi-a anunţat candidatura: „Mi-a fost greu, dar am pus ţara acolo unde trebuia să fie”

Preşedintele României Traian Băsescu, alături de soţia sa, Maria Băsescu, se află în vizită la Sânnicolau Mare, oraş în care preşedintele şi-a anunţat candidatura pentru cel de-al doilea mandat. Băsescu a spus că tot aici îşi va petrece ultima zi de mandat.

Iohannis: Suspendarea lui Băsescu este fumigena lui Tăriceanu

Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Braşov că demersul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, de a-l suspenda din nou pe Traian Băsescu din funcţia de Preşedinte al României, este "o nouă fumigenă", menţionând că îşi va exprima un punct de vedere când se va discuta în mod serios despre acest lucru.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite