Sârbu: Cei ce au dat semnături în dosarul Roşia nu vor avea sărbători liniştite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorii au dezbătut, astăzi, în plen, proiectul Guvernului privind exploatarea minieră de la Roşia Montană. Potrivit liderului senatorilor PSD, Ilie Sârbu, faptele desecretizate au scos la iveală “prostiile” făcute în timpul guvernării CDR.

“Pentru liniştea celor implicaţi în ceea ce a însemnat acest proiect, de când s-a aprobat, de când s-au făcut transferurile şi până astăzi, raportul a fost trimis la Parchetul General” a anunţat Sârbu. “Cei ce au dat semnături în dosarul Roşia nu vor avea sărbători liniştite”, a mai spus el.

În opinia sa,  important este că aceste acte s-au desecretizat, pentru că, în “stil clasic românesc, când facem prostii, le secretizăm”. „Ei, uite că se întâmplă să se şi desecretizeze”, a adăugat liderul PSD.

Totodată, Ilie Sârbu a opinat că, probabil, lucrările Parchetului înaintează greu, deoarece este o “aglomeraţie de sesizări”.

“Vine vremea, şi după şase ani, şi după opt ani. Trece timpul, trece, dar nu trec şi dosarele penale. Măcar această satisfacţie să o avem, noi, parlamentarii, că am făcut lumină într-un caz”, a mai spus el.

Un ministru pe nume Radu

Senatoarea PSD Gabriela Firea a luat, de asemenea, cuvântul în plen pentru a vorbi despre ministrul care a transferat licenţa de la Minvest la RMGC. În momentul în care a pronunţat numele fostului ministru Radu Berceau, în sala de plen au izbucnit aplauze furtunoase.

Ulterior, ea a subliniat că faptele despre care vorbea Ilie Sârbu pot fi evitate prin crearea unei legi-cadru.

“Dacă va exista această lege, niciun Guvern, cu niciun ministru pe nume Radu nu îşi va permite să transfere o licenţă cu titlu gratuit unui investitor”, a conchis Firea.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite