Raluca Turcan: Voi merge la mitingul din Piaţa Universităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea PNL va decide într-o şedinţă care va avea loc joi dacă iniţiază moţiune de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, preşedintele interimar al partidului, Raluca Turcan, care a spus că va merge la mitingul din Piaţa Universităţii alături de echipa şi de familia sa.

”Majoritatea PSD-ALDE a declarat război cetăţenilor cinstiţi din această ţară. Românii cinstiţi au un proiect de ţară, o Românie prosperă, bazată pe respectarea legii, o Românie în care legea se aplică nediscriminatoriu, o Românie în care nu există două categorii de cetăţeni, unii puţini care dau legi pentru ei înşişi şi mulţi care plătesc taxe şi impozite şi care respectă legea. Invocând drama din închisori, pentru care nu au făcut absolut nimic, cei din majoritatea PSD-ALDE încearcă să sustragă de la respectarea legii pe cei cu proptele politice”, a afirmat Turcan.

Ea a spus că cele două ordonanţe nu sunt despre capacitatea administrativă de a rezolva problema din penitenciare, pentru că dacă cinci cazărmi ar fi transformate în facilităţi moderne de detenţie, problema ar fi rezolvată.

”Gândul PSD-ALDE se îndreaptă spre salvarea celor cu proptele politice. Prioritatea lor nu o reprezintă mama care a furat o găină pentru a-şi creşte copiii, nici despre bătrâna care a mutat un ţăruş. Prioritatea lor o reprezintă cei care au de la zeci de milioane de euro în sus”, a continuat liderul PNL.

Raluca Turcan a subliniat că Partidul Naţional Liberal nu poate accepta distrugerea temeliei pe care se aşază o ţară democratică şi prosperă.

”Considerăm ca toţi actorii instituţionali şi neinstituţionali, de la partide politice, organizaţii civice şi profesionale, formatori de opinie din societatea civilă şi până la mass-media ar trebui să acţionăm în acelaşi sens”, a spus ea, susţinând că mizele politice, diferenţele de optică asupra unui subiect sau altul ar trebui depăşite, iar cei care susţin agenda pro-reformă şi pro-stat de drept ar trebui să facă front comun.

”Şansa celor care susţin revenirea la practicile trecutului stă în fragmentarea celor care li se împotrivesc”, a afirmat Turcan.

Preşedintele interimar al PNL a precizat că partidul ia în calcul depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu şi că au existat discuţii în acest sens şi cu USR, care a anunţat depunerea unei moţiuni simple la adresa ministrului Justiţiei.

”Joi vom avea şedinţă şi voi propune colegilor să formulăm o moţiune de cenzură”, a precizat Turcan.

În privinţa şanselor unei eventuale moţiuni de cenzură, liderul PNL a spus: ”Am avea semnăturile necesare dacă vin colegii de la USR. Să treacă o moţiune de cenzură e mai complicat. Cred însă că în România există mulţi oameni de bună credinţă, inclusiv politicieni, indiferent de partid.

Întrebată dacă va merge la protestul anunţat pentru duminică seară în Piaşa Universităţii, Raluca Turcan a răspuns: ”Eu intenţionez să merg. Sunt cetăţean al acestei ţări şi voi merge. Colegii mei din Sibiu, din proprie iniţiativă au fost în stradă de când a început asaltul asupra statului de drept. Cu echipa pe care am format-o la Sibiu, cu echipa de oameni de bună credinţă pe care o am în jurul meu, politicieni sau nu, cu familia mea, vom merge în stradă şi vom susţine ca România să rămână o ţară democratică”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite