Rafila, despre închiderea magazinelor la ora 18:00: „Creşte riscul de răspândire a infecţiei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS şi deputat PSD FOTO Inquam Photos / George Călin
Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS şi deputat PSD FOTO Inquam Photos / George Călin

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat că măsura închiderii magazinelor la ora 18.00 este o restricţie „stupidă” pentru că duce la creşterea riscului răspândirii pandemiei, în contextul apariţiei unei aglomerări de oameni. Social-democratul a adăugat că unele restricţii trebuie ridicate treptat, în timp, pe baza unor simulări anterioare care să arate efectele pe care astfel de acţiuni le-ar avea.

Întrebat joi, într-o conferinţă de presă, dacă este de acord cu protestatarii care au solicitat ridicarea tuturor restrictiilor impuse de autorităţi, Alexandru Rafila a transmis că nu este de acord cu restricţii precum închiderea magazinelor la ora 18:00, însă alte măsuri, precum purtarea măştii „trebuie să existe în continuare”. Deputatul PSD susţine că soluţia pentru a gestiona eficient relaţia cu cetăţenii în contextul actual este comunicarea şi exemplul personal.

„Nu, în niciun caz. Eu sunt în primul rând medic, sunt un om responsabil şi evident acest lucru nu e posibil, dar asta nu înseamnă să stau pasiv la ce se întâmplă, să înţeleg de ce îşi doresc oamenii aceste lucruri. Soluţia este comunicarea, exemplul personal. Restricţiile stupide la magazinele de primă necesitate trebuie ridicate imediat. Însă măsuri precum folosirea măştii şi altele trebuie să existe în continuare. Restricţiile trebuie ridicate treptat, dar şi după anumite simulări care se fac pentru o anumită activitate. Vezi dacă există consecinţe şi dacă rezultatele sunt favorabile o extinzi la întregul sector”, a afirmat Rafila.

Referitor la limitarea programului magazinelor până la ora 18.00, Rafila a precizat că „este total absurd”.

„Asta duce la creşterea riscului de răspândirea a infecţiei. Puteţi să experimentaţi. Apropo, puteţi să faceţi un pilot şi vedea că organizarea magazinelor la ora 17.00 şi 18.00 duce la dezvoltarea răspândirii pandemiei, nicidecum la scăderea riscului”, a completat deputatul PSD.

VIDEO

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite