PSD îl critică pe Iohannis pentru că tace. „Nu vă mai amestecaţi în lucrurile pe care nu le înţelegeţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Codrin Ştefănescu Liviu Dragnea Florin Iordache FOTO Inquam Photos Octav Ganea

PSD laudă bugetul pe 2019 şi îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să nu se mai amestece în lucruri pe care nu le înţelege, deşi Iohannis nu a comentat până acum modul în care a împărţit PSD banii ţării.

Creşterea investiţiilor reprezintă principala ţintă a bugetului pe anul 2019. Domeniile prioritare sunt investiţiile în infrastructura de transport (5,6 miliarde lei), investiţiile în educaţie (2 miliarde lei), investiţiile în aparatura medicală (1,8 miliarde pentru incubatoare, ecografe, RMN-uri etc) şi investiţiile în dezvoltarea locală (2,5 miliarde prin PNDL, pentru şcoli, grădiniţe, drumuri locale, canalizări şi alimentări cu apă etc.)", scriu social democraţii.

"Sunt de asemenea asiguraţi toţi banii pentru pensii şi salarii, inclusiv pentru majorările prevăzute în acest an conform programului de guvernare. Cresc substanţial şi sumele alocate primăriilor şi consiliilor judeţene, iar 99,9% dintre aleşii locali apreciază noul buget. Tot în acest an, România va depăşi pragul de 1.000 miliarde lei la Produsul Intern Brut. Deci cifrele arată bine. În final, un mesaj special pentru preşedintele Iohannis: Nu vă mai amestecaţi în lucrurile pe care nu le înţelegeţi! Vă mulţumim!", se arată pe pagina de Facebook a PSD.

Ministerul Finanţelor a publicat joi seară pe site-ul său proiectul Bugetului pe 2019. Anul acesta, proiecţia bugetară este construită pe un PIB de 1.022.500 milioane lei, o ţintă de creştere economică de 5,5%, o rată a inflaţiei de 2,8% şi un deficit bugetar estimat la 2,55% din PIB.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite