Ponta: Pe 15 decembrie voi cere votul Parlamentului pentru noul Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta FOTO Adevărul
Victor Ponta FOTO Adevărul

Victor Ponta a declarat luni, după şedinţa Biroului Permanent Naţional (BPN), că lunea viitoare va propune Parlamentului şi, totodată, îi va cere votul de încredere pentru noua structură de Guvern.

„I-am informat pe colegii mei despre dicuţiile cu UNPR, PC şi PLR referitoare la restructurare. Discuţiile le vom încheia în zilele următoare. Luni, pe 15 decembrie, voi propune Parlamentului noua strucura. Duminică seară ne vom vedea în Comitetul Executiv Naţional (CExN), cât şi cu grupurile parlamentare ale PSD pentru a le prezenta structura guvernului. Luni, voi cere Parlamentului votul pentru noua structură“, a spus premierul. 

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, duminică, la Antena 3, că PLR este interesat de mai multe portofolii în cazul remanierii, printre care cel al Finanţelor, Transporturilor, Economiei, dar şi de cel al Culturii sau Educaţiei şi că marţi sau miercuri se va lua o decizie.

Anterior, Călin Popescu Tăriceanu nu s-a ferit să afirme că preferă anume două dintre acestea, pe care le consideră vitale pentru a-şi pune în aplicare viziunea liberală. Este vorba de ministerul Economiei, condus, în prezent, de ministrul PSD Constantin Niţă, şi ministerul Finanţelor, condus de tânăra Ioana Petrescu, care ar putea fi revendicat de fostul minsitru PNL, Daniel Chiţoiu. Celelalte două ministere pe care Tăriceanu a pus ochii sunt Cultura, în fruntea căruia ar reveni Daniel Barbu, şi ministerul Educaţiei, condus, în prezent, de Remus Pricopie. De asemenea, PLR ar vrea şi ministerul Transporturilor, condus momentan de Ioan Rus (PSD), pentru care ar fi în cărţi Andrei Gerea, fostul ministru al Economiei în guvernul USL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite