Primele reacţii din PDL, după ce Iohannis a anunţat că noul partid de dreapta se numeşte PNL: Nu e corect să aflăm de la televizor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proaspătul preşedinte PNL, Klaus Iohannis, a anunţat sâmbătă, la Congresul formaţiunii, că noul mare partid de dreapta rezultat din fuziunea cu PDL se va numi Partidul Naţional Liberal. La scurt timp, prim-vicepreşedintele democrat-liberal Cătălin Predoiu a reacţionat, pe Facebook, şi a opinat că demersul a fost incorect,

"Domnul Johannis a anunţat că e mandatat să informeze Congresul PNL cum că noul partid format prin fuziunea cu PDL se va numi ... PNL. Doresc să îl anunţ pe domnul Johannis că nu ştiu ce mandat are, dar al meu nu. Acest lucru trebuia negociat la momentul potrivit în Comisia bipartită de negociere PDL PNL. Această manieră de a purta discuţiile este incorectă. S-a stabilit că orice chestiune se va discuta şi negocia instituţional în comisie. Nu e corect să aflăm de la televizor lucruri care se doresc a ne fi impuse. Regret şi dezavuez această manieră care denotă lipsă de respect pentru parteneri. Cum spunea Vasile Blaga, nu vom oferi PDL pe tavă", a fost reacţia lui Predoiu. 

Şi vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, sâmbătă, că PDL nu a acceptat ca noul partid care va rezulta din fuziunea cu PNL să poarte numele PNL, iar în opinia sa afirmaţiile făcute de Klaus Iohannis sunt “un pas uriaş spre eşecul fuziunii”.

Preşedintele nou ales al PNL, Klaus Iohannis, le-a cerut sâmbătă, liberalilor prezenţi la Congresul formaţiunii, să voteze rezoluţia referitoare la fuziunea cu PDL şi a precizat că, în noua sa calitate, a obţinut acordul democrat-liberalilor de a anunţa că viitorul mare partid de dreapta va purta numele Partidului Naţional Liberal. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite