Libia: Principalul suspect în atacul asupra ambasadei SUA a fost extrădat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ahmed Abu Khatallah, unul dintre cei mai căutaţi terorişti în conexiune cu atacul asupra ambasadei americane din Libia de la sfârşitul anului 2012, a fost capturat de forţelei speciale americane în Libia, fiind adus în faţa unei instanţe federale din Washington DC, afirmă oficiali americani citaţi de CNN.

Ahmed Abu Khatallah a fost interogat la bordul navei militare USS New York după ce a fost capturat în Libia la începutul lunii iunie. 

Autorităţile americane afirmă că Abu Khatallah este unul dintre liderii filialei libiene a organizaţiei teroriste Ansar al-Sharia, implicată în comiterea atacului la consulatul american din Benghazi.

Khatallah a fost prins de trupele americane la marginea capitalei Benghazi. În timpul raidului nu a fost deschis focul, iar niciun militar nu a fost rănit, potrivit oficialilor americani. Preşedintele Barack Obama a autorizat raidul fără a notifica în prealabil guvernul libian.

Conform unei investigaţii a ziarului „The New York Times“, reţeaua teroristă Al-Qaida nu a fost implicată direct în atacul comis în septembrie 2012 la consulatul american din oraşul libian Benghazi, publicaţia atribuind  atentatul miliţiei antioccidentale Ansar al-Sharia.

Pe 11 septembrie 2012, patru americani printre care se afla şi ambasadorul Statelor Unite în Libia au fost ucişi în urma unui atac asupra consulatului american din Benghazi. Autorii atentatului, militanţi islamişti, au marcat astfel împlinirea celei de-a 11-a aniversări a atacului al-Qaeda asupra Turnurilor Gemene din New York.

Citeşte şi: 

Peste 400 de cetăţeni turci au fost evacuaţi din Libia ca urmare a ameninţărilor insurgenţilor

Peste 400 de cetăţeni turci au fost evacuaţi marţi din Libia, după ce un general devenit insurgent a proferat ameninţări la adresa Turciei şi Qatarului, acuzate că susţin forţele islamiste. .

Matthew Van Dyke, luptător american în Primăvara Arabă: „Prezenţa fundamentaliştilor SIIL în Irak este o bătaie de cap pentru America"

Ca mulţi alţi copii crescuţi în suburbiile americane, Matthew Van Dyke nu credea vreodată că va ajunge să lupte de partea rebelilor libieni, într-un război civil împotriva unuia dintre cei mai duri dictatori şi departe de străzile Baltimorului natal.

Ambasadorul Iordaniei în Libia a fost răpit la Tripoli

Ambasadorul Iordaniei în Libia, Fawaz Al-Itan, a fost răpit, marţi, la Tripoli de persoane necunoscute, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului libian de Externe, citat de AFP.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite