CM 2014. VIDEO Brazilia-Chile 4-3 (1-1), după penaltyuri. Selecao se califică în sferturi la capătul unui meci de infarct

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucuria lui David Luiz şi decepţia jucătorilor chilieni după loviturile de departajare FOTO Getty Images
Bucuria lui David Luiz şi decepţia jucătorilor chilieni după loviturile de departajare FOTO Getty Images

Brazilia, ţara gazdă a Cupei Mondiale, a avut parte de un meci uluitor de greu în optimi, contra statului Chile. După 90 de minute, scorul a fost 1-1, iar echipa calificată s-a decis la loviturile de departajare, acolo unde brazilienii au avut nervii mai tari şi au ratat mai puţin decât chilienii. S-a terminat 4-3 pentru gazdele turneului final, care acced în sferturile turneului final.

Cine s-ar fi gândit că Brazilia va avea nevoie de lovituri de departajare pentru a se califica în sferturile de finală ale CM în dauna micuţei, dar curajoasei naţionale a statului Chile? Ei bine, da! Brazilia, o ţară care respiră fotbal, s-a chinuit teribil în meciul cu Chile, din optimile turneului final, demonstrând că are lacune mari şi că titlul mondial este încă foarte departe. 

Meciul a început foarte bine pentru gazde, care au deschis scorul prin David Luiz în minutul 18. Fundaşul lui Chelsea a punctat cu capul, după un corner, profitând de o mare eroare de marcaj a defensivei chiliene. 

Tot o eroare a dus şi la marcarea golului chilienilor de către Alexis Sanchez, în minutul 32. Hulk a pasat total aiurea în propria jumătate, mingea a fost interceptată şi a ajuns în cele din urmă la Sanchez, care l-a executat pe Julio Cesar cu un şut plasat, la colţul lung.

Vezi aici rezumatul video al partidei Brazilia - Chile 

Repriza a doua a consemnat o naţională a Braziliei total debusolată, care a practicat un joc dezlânat, în vreme ce Chile a evoluat excelent din punct de vedere tactic, anulând din faşă orice încercare de atac a gazdelor. Cum nu s-a mai marcat până la finalul timpului regulamentar, s-a intrat în prelungiri, timp în care ambele formaţii nu au mai riscat şi au jucat mai mult cu gândul la loviturile de departajare.

Totuşi, Chile putea da lovitura în minutul 120, când Pinilla a tras puternic din apropierea careului advers, dar bara transversală a stat în calea fericirii chilienilor. După 120 de minute de joc, scorul a fost tot 1-1, astfel că echipa calificată s-a decis la loviturile de departajare.

Pentru Brazilia au marcat David Luiz, Neymar şi Marcelo, în vreme ce pentru Chile au punctat doar Aranguiz şi Marcelo Diaz. Ceilalţi executanţi au ratat, fie că şuturile lor au fost parate de Bravo, respectiv Cesar, fie au tras pe lângă poartă sau în bară.

S-a terminat 4-3 (1-1) pentru Brazilia, echipă care s-a calificat, cu mari emoţii, în sferturile CM, acolo unde va juca cu învingătoarea dintre Uruguay şi Columbia. Această partidă se dispută sâmbătă seara, de la ora 23.00, în direct pe TVR 1.


Brazilia - Chile 3-2 după loviturile de departajare. Scor final 4-3 (1-1) şi gazdele turneului final merg în sferturi.

Jara şutează în bară şi îngroapă Chile. Brazilia se califică chinuit în sferturile de finală.

GOL Neymar a înscris, după ce l-a culcat pe Bravo.

GOL Marcelo Diaz înscrie.

Hulk trage pe centrul porţii, Bravo apără.

GOL Aranguiz punctează cu şpiţul, direct în vinclu.

GOL Marcelo punctează pentru brazilieni.

Julio Cesar apără şi şutul lui Alexis Sanchez.

Wiliam ratează şi el pentru brazilieni, după ce trimite pe lângă poartă.

Pinilla trage foarte prost, pe centrul porţii şi Julio Cesar apără.

GOL David Luiz execută primul şi înscrie.


Min. 120 Fluier final după 120 de minute. Echipa care se va califica în sferturi se va decide la loviturile de departajare.

Min. 119 Ocazie uriaşă pentru Chile, care a fost la un pas să dea lovitura de graţie Braziliei, după ce mingea s-a oprit în bara transversală.

Min. 106 Start în repriza a doua de prelungiri. 


Min. 105 Se termină prima repriză de prelungiri. Brazilia este de nerecunoscut, Chile a dominat primele 15 minute suplimentare, având 56% posesie.

Min. 103 Ocazie pentru Brazilia: Hulk trage puteric de la distanţă, Claudio Bravo respinge greu în faţă.

Min. 100 Fotbal confuz la Belo Horizonte. Echipele se gândesc deja la loviturile de departajare.

Min. 91 A început prima repriză de prelungiri. 


Min. 90 Fluier final al arbitrului. Brazilia - Chile 1-1 după 90 de minute. Meciul va avea prelungiri.

Min. 83 Ocazie mare Brazilia: Hulk face slalom printre fundaşii adverşi şi trage la poartă, dar Bravo respinge în corner.

Min. 80 Joc haotic al Braziliei, apărare exactă a chilienilor, care se agaţă de fiecare minge.

Min. 64 Ocazie uriaşă Chile: Julio Cesar îşi salvează echipa de la un gol ca şi făcut şi are o intervenţie providenţială la şutul lui Aranguiz.

Min. 54 Hulk înscrie, dar arbitrul anulează golul din cauză că atacantul brazilian a preluat mingea cu mâna înainte să trimită spre poarta chiliană.

Min. 46 Start în repriza secundă. 


Min. 45 După un iureş ofensiv al Braziliei şi o altă ocazie mare ratată de chilieni în prelungiri, arbitrul Howard Web pune capăt primei reprize.

Min. 40 Ocazie mare pentru Brazilia, după ce mingea ricoşează din piciorul lui Hulk puţin peste poarta chiliană.

Min. 38 Brazilienii se năpustesc cu toată echipa în jumătatea adversă de teren.

Min. 32 GOOOOOOL Chile. Chilienii speculează o pasă greşită a lui Hulk, Alexis Sancez primeşte în careu şi şutează plasat, la colţul lung al porţii lui Julio Cesar. Brazilia - Chile 1-1. 

Min. 30 Chilienii nu dezarmează după primirea golului şi îi împing pe brazilieni în propria jumătate.

Min. 18 GOOOOOL Brazilia. David Luiz a deschis scorul pe Estadio Mineirao, profitând de o greşeală mare de marcaj în apărarea chiliană. 

Min. 12 Brazilienii cer penalty pentru un presupus fault în careu asupra lui Hulk. Reluările au arătat că arbitrul a procedat corect.

Min. 10 Chilienii stau foarte bine în teren şi blochează excelent jocul ofensiv al Braziliei. După zece minute, Chile ar 58% posesie.

Min. 6 Marcelo expediază primul şut periculos al Braziliei în acest meci.

Min. 1 Start în Brazilia - Chile.


Brazilia, cel puţin la prima vedere, are parte de un adversar accesibil în optimile Cupei Mondiale. Chiar dacă Chile a fost revelaţia turneului până acum, experienţa şi valoarea Selecao sunt câteva argumente care îi determină pe specialişti să creadă că Neymar şi colegii săi se vor califica la pas în sferturi. Dacă vor trece de Chile, Brazilia se va duela tot cu o naţională sud-americană în sferturi, fie Uruguay, fie Columbia, echipe care se înfruntă sâmbătă seara, de la ora 23.00, pe TVR 1, în a doua optime a Mondialului.

Iată echipele:

Brazilia: J. Cesar - Alves, Silva, David Luiz, Marcelo - Fernandinho, L. Gustavo - Hulk, Oscar, Neymar - Fred.

Chile: Bravo - Silva, Medel, Jara - Isla, Aranguiz, Diaz, Mena - Vidal - Sanchez, Vargas.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite