Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Culiţă Tărâţă, a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Culiţă Tărâţă a murit la vârsta de 62 de ani
Culiţă Tărâţă a murit la vârsta de 62 de ani

Politicianul şi omul de afaceri Culiţă Tărâţă a murit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la vârsta de 62 de ani, potrivit unui anuţ făcut de familia acestuia. Preşedintele CJ Neamţ suferea de cancer.

Numele lui Culiţă Tărâţă se leagă invariabil de cel al Insulei Mari a Brăilei, locul unde vreme de zece ani omul de afaceri a exploatat o suprafaţă de circa 57.000 de hectare de teren agricol, cea mai mare suprafaţă lucrată de o companie din România.

În primăvara lui 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, prin hotărâre irevocabilă şi definitivă, că terenul din Insula Mare a Brăilei, cel mai fertil şi valoros teren agricol al României, exploatat de TCE 3 Brazi, firma lui Tărâţă, trebuie concesionat prin atribuire directă, pe o perioadă de 49 de ani, societăţii Agricost SRL din Iaşi. Proprietarul este naşul unuia dintre fiii afaceristului nemţean.

Chiar şi după pierderea IMB. averea unuia dintre cei mai bogaţi moşieri ai României era estimată, în 2013, la 110 milioane de euro, ocupând locul 23 în topul Forbes. Anul acesta, firma cu care omul de afaceri s-a făcut cunoscut mediului de afaceri, TCE 3 Brazi, a intrat în faliment cu datorii de 30 mil. euro, potrivit ZF.

Culiţă Tărâţă a fost deputat PSD în două mandate, între anii 2000 - 2004 şi 2008 - 2012. În anul 2011 a demisionat din PSD şi a devenit fondator şi vicepreşedinte al UNPR. În anul 2012, Culiţă Tărâţă a candidat şi a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean Neamţ în cadrul unei alianţe UNPR cu PDL şi PNŢCD.


Ştire în curs de actualizare

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite