Preda:„Mandatarea premierului pentru Consiliu,decizie raţională“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Preda vede cu ochi buni coabitarea dintre preşedinte şi premier
Cristian Preda vede cu ochi buni coabitarea dintre preşedinte şi premier

Europarlamentarul PDL Cristian Preda apreciază drept „raţională“ decizia preşedintelui Traian Băsescu de a-l mandata pe premier să participe la Consiliul European din 22 mai , „în acest fel, coabitarea a făcut un pas suplimentar“.

„Preşedintele a anunţat că l-a mandatat pe premier să participe la Consiliul European din 22 mai. Solicitarea lui Victor Ponta nu fusese anunţată presei. Semn că premierul a învăţat că scandalul public nu-l ajută“, a scris Preda, pe blogul personal.

El a menţionat că preşedintele a explicat că are încredere în capacitatea lui Ponta de a asuma temele aflate pe agendă - securitatea energetică şi combaterea evaziunii fiscale. „Decizia lui Traian Băsescu e raţională. Cred că, în acest fel, coabitarea a făcut un pas suplimentar“, a apreciat el.

Cristian Preda a avut un mesaj şi pentru PNL: „Vom vedea cum vor reacţiona liberalii, care se hrănesc doar din instabilitate şi delir retoric“.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că la Consiliul European din 22 mai va participa premierul Victor Ponta, pe baza unui mandat pe care i-l va aproba până la plecare şi la care consilierii au început să lucreze.

„Am decis ca, pe 22 mai, la Consiliu să participe primul-ministru, în baza unui mandat pe care i-l voi aproba până la plecare. Astăzi (miercuri - n.r.) consilierul prezidenţial Bogdan Mănoiu a început deja să lucreze, cu o echipă de la Guvern, pe formularea mandatului pe care urmează să îl aprob“, a anunţat şeful statului.

Consiliul European din 22 mai are două subiecte, unul legat de dezvoltarea politicii energetice a UE în vederea asigurării securităţii energetice a statelor membre în condiţii de competitivitate economică, celălalt privind combaterea evaziunii fiscale în statele membre.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite