Ponta: Dacă se vor fura de către Guvern banii mei acumulaţi la Pilonul 2 voi depune şi eu plângere penală pentru suma pe care am plătit-o în ultimii 12 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider PSD Victor Ponta ameninţă că va face plângere penală dacă Guvernul va transfera banii de la Pilonul 2 de pensii în bugetul statului. Ponta susţine că, în 2012, această ideea i-a fost şi lui propusă de „oameni care acum stau lângă Liviu Dragnea“.

„Am vazut declaratiile prin care Dragnea incearca sa stinga scandalul Pilonului 2 printr-o noua smecherie ( o propunere perversa si manipulatorie ): oamenii sa aleaga daca sa mai cotizeze sau nu la Pilonul 2 / in acest caz insa #ProRomania va propune o solutie corecta si logica : sa am si dreptul sa renunt la Pilonul 1 si sa cotizez doar la Pilonul 2 - eu am mai multa incredere sa dau banii mei de pensie spre administrare unor fonduri private si transparente decat sa stiu ca se ocupa de ei Darius ( Vâlcov - n.r) si Olguta ( si cred ca multi sunt ca mine) ! Deci optiunea de care vorbea Dragnea sa fie completa si fiecare roman sa decida unde isi pune banii de pensie ( la Pilonul 1 sau la Pilonul 2) cu conditia ca Statul sau administratorul privat sa fie transparent si sa nu dea voie niciodata Guvernului sa confiste acei bani!“, a scris Victor Ponta pe Facebook. 

Fostul premier ameninţă cu plângeri penale. 

„Nu sunt de acord de principiu cu folosirea plangerilor penale in lupta politica ( ce a facut recent Orban am spus deja ca este o prostie) - pentru decizii politice ( bune sau proaste) se da socoteala in Parlament si la alegeri. Cand vine vorba insa de banii MEI ( si ai dvs) acumulati la Pilonul 2 de pensii lucrurile sunt insa total diferite - acei bani NU sunt ai Statului ci au fost platiti de mine ( si de toti cei care aveau in 2006 sub 35 de ani) si imi apartin/ daca Guvernul ii va lua acesta nu este o decizie politica si fapta reprezinta infractiunea de furt calificat sanctionata de Codul Penal!Daca se vor fura de catre Guvern banii MEI acumulati la Pilonul 2 voi depune si eu plangere penala pentru suma pe care am platit-o in fiecare luna din ultimii 12 ani. Plangerea va fi pentru suma acumulata in contul meu si impotriva tuturor celor care vor semna Ordonanta de Urgenta sau Proiectul de lege“, susţine Ponta.

„Am preluat functia de Prim Ministru in 2012 cand aveam mare nevoie de bani sa platim salariile si pensiile taiate de Basescu si sa returnam imprumutul facut la FMI - dar niciodata nu am acceptat ideea ca am putea lua banii de la Pilonul 2 ca sa acoperim nevoile de atunci ( desi mi-a fost propusa chiar de catre oamenii care acum ii stau alaturi lui Liviu Dragnea)! Dincolo de faptul ca este vorba de un furt de la milioane de oameni care muncesc cinstit in Romania - este si o distrugere a viitorului acestora ! Iar parintii nostri care traiesc din pensie nu sunt de acord sa ne ia cineva banii nostri din viitor ca sa le dea lor ceva acum sa le cumpere votul ! Spre deosebire de incompetentii populisti care au acum Puterea parintii nostri chiar ne iubesc si nu vor sa ne fure viitorul!“, conchide fostul premier. 

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că nu ştie ce a zis preşedintele Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză (CNSP), Ion Ghizdeanu, referitor la faptul că proiectul privind suspendarea plăţilor pentru Pilonul II a fost publicat din greşeală, dar că se analizează această variantă. Dragnea a susţinut că în Guvern, în coaliţie sau în partid nu s-a discutat şi nu se va discuta despre defiinţarea Pilonului II de pensii sau înlocuirea contribuţiilor la acesta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite