Ponta: „Noi suntem în Opoziţie în majoritatea judeţelor. Blaga, cu 12%, conduce cam toate judeţele“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Mediafax
Premierul Victor Ponta FOTO Mediafax

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că liderul PDL, Vasile Blaga, conduce în aproape toate judeţele, după alianţa făcută cu PNL, iar PSD şi PPDD fac parte din Opoziţie în majoritatea judeţelor.

„Noi suntem în acest moment în opoziţie în majoritatea consiliilor judeţene. Până la urmă poate că e corect aşa, scena politică e echilibrată, la nivelul Parlamentului şi al Guvernului este o alianţă de centru-stânga, iar la nivel local domnul Blaga, cu 12%, conduce practic cam toate consiliile judeţene. E un echilibru politic care până la urmă nu e un lucru rău“, a spus Ponta.

Întrebat în câte consilii judeţene PNL şi PDL deţin majoritatea, Ponta a răspuns: „În multe, pentru că au intrat mulţi consilieri liberali pe lista USL şi acum ce să facem? Asta e!“.

Preşedintele fondator al PPDD, Dan Diaconescu, a cerut ieri o alianţă anti-Băsescu şi aşteaptă ca restul partidelor să i se alăture. „Dacă Dan Diaconescu vrea să facem o alianţă anti-Băsescu, suntem acolo“, a răspuns, prompt, Liviu Dragnea.

Dan Diaconescu nu exclude o alianţă cu PSD.  „Dacă PSD răspunde la apelul meu, vom colabora cu ei. Dacă domnul Ponta mă vede acum la televizor şi vrea să ni se alăture, îl aştept“, a spus Diaconescu.

Întrebat dacă este posibilă şi intrarea PPDD la guvernare, Dragnea a răspuns: "Numai pe o simplă declaraţie nu pot să răspund la asta, dar suntem deschişi să purtăm o discuţie destul de aplicată".

Citeşte şi:

Klaus Iohannis, preşedinte interimar al PNL: Sunt dispus să candidez la Preşedinţie dacă cineva îmi va propune

PSD şi PPDD se aliază în coaliţia anti-Băsescu

Marius Isăilă, salvat de senatori de la arestarea preventivă: „Puteţi ajunge în aceeaşi situaţie“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite