Ponta, după summitul de la Vilnius: Dacă mai dăm multe declaraţii stupide, s-ar putea să-l ajutăm pe Voronin să câştige alegerile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Reuters
Premierul Victor Ponta FOTO Reuters

Premierul Victor Ponta a declarat vineri că Bucureştiul are obligaţia să ajute Chişinăul în procesul de integrare europeană şi că unele „declaraţii stupide la TV“ l-ar putea ajuta pe Vladimir Voronin să câştige alegerile de anul viitor.

„Trebuie să-i ajutăm cu asistenţă tehnică, cu proiecte de infrastructură, cu sprijinul politic pe care l-au avut necondiţionat, dar, într-adevăr, pasul făcut de Moldova la Vilnius este un pas uriaş şi trebuie să fim foarte inteligenţi şi deştepţi în a-i spijini ca acest drum să nu cumva să se întâmple să se oprească undeva la alegerile din toamna anului viitor. Dacă mai dăm multe declaraţii stupide, s-ar putea să-l ajutăm pe Voronin să câştige alegerile şi s-ar strica tot ce s-a făcut bun până acum“, a spus Ponta.

Premierul susţine că obligaţia României este de a ajuta la apropierea Republicii Moldova cu UE şi nu de a-i susţine cauza lui Vladimir Voronin, care doreşte încă un mandat de preşedinte.

„Sunt foarte bucuros că Republica Moldova a făcut un pas decisiv către Europa. Acum, noi avem obligaţia să-i ajutăm şi să nu-i încurcăm, adică să nu dăm apă la moară nici domnului Voronin, nici celor care vor să ţină Moldova cât mai departe de Europa, să fim inteligenţi, să nu ne gândim la interese pe termen scurt, cum dă bine să mă daţi la televizor vorbind de cine ştie ce lucruri“, a mai precizat Ponta.

Preşedintele Traian  Băsescu consideră că următorul proiect de ţară al României, după integrarea în NATO, respectiv în Uniunea Europeană, ar trebui să fie unirea cu Republica Moldova.

Toată acţiunea mea legat de R. Moldova a fost cu gândul că, poate cândva, ne vom uni. Stiu că nu e momentul acum, dar cu sau fără intrare în UE, mai devreme, mai târziu, acest lucru se va întâmpla. Sângele apă nu se face. Uitaţi-vă la cele două Germanii. Cât au fost ţinute separat ? Până la un punct.

În replică, premierul Ponta că preşedintele Traian Băsescu, timp nouă ani, nu a făcut nimic decât, eventual, a ciocnit pahare cu fostul preşedinte al Republicii Moldova Vladimir Voronin pe la petreceri, iar astfel de declaraţii pot încuraja chiar Partidul Comuniştilor din Moldova.

Citeşte şi:

Preşedintele Băsescu: „Mai devreme sau mai târziu, ne vom uni cu Republica Moldova. Sângele apă nu se face”

Traian Băsescu: „Uniunea Europeană a trecut Prutul. Vin la Chişinău să-i felicit pe moldoveni la ei acasă“

Ponta: „Băsescu vorbeşte de unirea cu Moldova după ce nouă ani doar a ciocnit la petreceri cu Voronin”

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite