Ponta, despre proteste: „Cred că oamenii au ieşit în stradă şi împotriva lui Băsescu, a lui Antonescu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Adevărul
Premierul Victor Ponta FOTO Adevărul

Premierul Victor Ponta a comentat luni, la TVR, situaţia proiectului Roşia Montană, afirmând că protestele reprezintă „expresia unei categorii de populaţie faţă de politică“, inclusiv faţă de preşedintele Traian Băsescu şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu.

„Unii sunt împotrivă, alţii sunt pentru, nu doar din zona respectivă. Cred că în aceşti 15 ani în care nu s-a discutat niciodată s-a ajuns la polarizarea opiniilor. Singura soluţie cred că este o dezbatere reală care nu a avut loc în ultimii 15 ani. Cred că cei care au protestat au protestat şi împotriva domnului Băsescu, împotriva domnului Antonescu. Este expresia unei categorii de populaţie faţă de politică“, a declarat premierul.

Totodată, liderul Executivului a comentat declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, care i-a cerut anterior să retragă proiectul.

„Domnul Băsescu mă acuză acum că, după 15 ani în care niciun Guvern nu afăcut nimic, eu l-am pus în discuţie pentru a se lua o decizie. A venit cu nişte lucruri total neadevărate. Eu nu sunt în situaţia în care să fac un contract, sunt în situaţia în care există deja şi pot eventual să-l renegociez“, a mai spus Ponta.

Ponta a dezvăluit că, încă de anul trecut, a discutat cu liderul liberal Crin Antonescu despre situaţia de la Roşia Montană pentru a găsi o soluţie şi a arătat că negocierea purtată cu RMGC s-a desfăşurat pe tot parcursul anului 2013. 

În situaţia în care legea va fi aprobată de Parlament, Ponta a arătat că va fi pusă în aplicare.

„Dacă este aprobată de Parlamentul României şi promulgată de preşedinte, o punem în aplicare“, a adăugat şeful Guvernului. 

În ce priveşte dialogul cu protestatarii din Piaţa Universităţii, Ponta şi-a exprimat convingerea că acesta ar putea fi intermediat de reprezentanţi.

„Am văzut câteva revendicări. Unele sunt posibile: să fie respinsă legea. Altele nu vor putea vreodată să fie acceptate. Cred că, aşa cum cei care vor fi afectaţi de respingerea proiectului pot să asculte şi să discute, la fel pot şi ceilalţi. Nu cred că există un subiect care nu poate fi dezbătut. Minerii aveau un lider de sindicat care mi-a transmis solicitarea de a sta de vorbă cu mine“, a arătat prim-ministrul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite