Ponta, despre poziţia liberalilor privind acordul cu FMI: Poate trecem cu povestea asta cu Opoziţia de la Putere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat luni, la începutul şedinţei BPN al PSD, că ministrul Finaţelor Publice, liberalul Daniel Chiţoiu, conduce negocierile cu FMI şi stabileşte dacă poate să dea bani.

„Am considerat că e normal ca ministrul de Finanţe, vicepremier, să conducă aceste discuţii (cu FMI - n.r.) pentru că nu mai vreau să împărţim Guvernul între cei buni, care nu vor cu FMI, şi vor să se dea bani la toată lumea, şi cei răi, care nu vor să dea bani. Aşa că domnul Chiţoiu dacă poate dă bani, dacă nu poate nu dă bani. Dar povestea asta cu opoziţia de la putere cred că poate o trecem de data asta. E aşa uşor să vorbeşti la televizor după care să zici să dăm bani“, a afirmat Ponta.

Premierul a spus că Daniel Chiţoiu se bucură de toată încrederea lui. „Sunt convins că domnul Chiţoiu ne va prezenta şi nouă şi colegilor săi de partid cea mai bună variantă posibilă pentru bugetul pe 2014“, a mai spus Ponta.

El a precizat că luni seară vor fi luate câteva decizii legate de buget şi de modul în care va fi pregătit anul 2014 din punct de vedere fiscal.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat că nu este un lucru bun că România este sub acord cu FMI, catalogând această situaţie drept una nefericită şi temporară.

„Nu e un lucru bun că suntem sub acord cu FMI. Asta înseamnă pentru România un handicap pentru care nu este de vină FMI. A fi sub acord cu FMI, ceea ce nu se întâmplă multor ţări din UE, este o situaţie nefericită şi temporară şi planul nostru este cât mai repede să ieşim din această situaţie“, a declarat Crin Antonescu, duminică, la Sinaia.

Pe aceeaşi temă:

Antonescu, despre relaţia cu Ponta: Noi nu suntem tocmiţi să menţinem liniştea. Nu suntem în luna de miere

Crin Antonescu: Acordul cu FMI este un „handicap“, România nu poate avea cu adevărat o politică economică

Delegaţia FMI s-a întâlnit cu reprezentanţii GFR pentru a afla cauzele care au dus la eşecul privatizării CFR Marfă

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite