O preşedinţie europeană, antologică, a României

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sigur, în întreaga ei istorie seculară, România nu a avut o clasă aşa de înaltă de ”circari” politici, iar bătrâna Europă nu a văzut ceea ce a început să vadă de la începutul acestui an. Vor fi şase luni de râs şi groază, în care politica româno-europeană va bate de departe chiar şi filmele hollywoodiene. Toţi am văzut anvergura politică a doamnei premier Dăncilă, care s-a dus să impună şi ”politica de descurajare a NATO !”

"Am intrat în sală cu un succes formidabil, bravo, formidabil, extrem de important, dar atât de necesar şi atât de util pentru noi toţi. Aveţi să ştiţi, vă spun aici, un moment deosebit de important prin prezenţa subsemnatului în acest consiliu, bravo!", a declarat exuberantul, excepţionalul, nemaivăzutul ministru al Agriculturii, Petre Daea, la Bruxelles, în faţa Comisiei de pescuit. Bravo !

Sub comanda doamnei Vasilica de la Videle, Preşedinţia UE va fi una de neuitat pentru toată lumea! Deja, a început reprezentaţia sub cupola europeană. România face naveta, pentru şase luni, cu ”Circul” politic la Consiliul Europei. A început o perioadă de ”distracţie” nebună la care spectatori activi sunt parlamentarii europeni, care se vor tăvăli de râs la prestaţia actorilor care guvernează la Palatul Victoria, dar vor avea şi mari dureri de cap cu marii ”artişti” români ai scenei europene. Din păcate pentru europarlamentarii care nu gustă glumele şefilor de la Bucureşti-Roşiori-Videle-Teleorman, vin zile grele, în care trebuie să ia multe pastile de cap. Trăiască industria pharma !

Umorul politic românesc, voluntar sau involuntar, negru sau alb, trebuie perceput şi luat ca atare şi nu cred că toţi europenii îl agreează. Dar el există şi se manifestă plenar, iar acum are posibilitatea să se desfăşoare pe scena coanei Europa, chiar ea, condusă de coana premier Vasilica, chiar ea. He, he, heee…. Sigur, în întreaga ei istorie seculară, România nu a avut o clasă aşa de înaltă de ”circari” politici, iar bătrâna Europă nu a văzut ceea ce a început să vadă de la începutul acestui an. Vor fi şase luni de râs şi groază, în care politica româno-europeană va bate de departe chiar şi filmele hollywoodiene. Pe de altă parte, toţi am văzut anvergura politică a doamnei premier Dăncilă, care s-a dus să impună şi ”politica de descurajare a NATO !”

Dintre ştabii Uniunii Europene, cred că cel mai fericit o să fie bossul Juncker, pe care, de câte ori îl văd în compania şi de mână cu doamna premier Vasilica, mi se pare sincer, îndrăgostit de dânsa. Iar acum, au prilejul să se vadă mult mai des. He, he ! Ce aş râde, dar nu m-aş mira să-l văd pe moş Junker, învăţând la bătrâneţe limba ”dăncileză”. Nu cred că ar fi imposibil, mai greu o să-i fie să gândească, la început, în ”dăncileză”, apoi să se exprime. Dar după o palincă tradiţională românească, dezlegătoare de limbi, devenită produs european, sigur domnul Jean Claude va şti să zică ”negaţionalism”. Doar dacă, Doamne fereşte, să nu se bâlbâie sau împleticească pe picioare, că altfel s-ar putea răţoi doamna la el, că am văzut/auzit, s-a mai răţoit la unii în Parlamentul European.

Cred că mai greu le-ar fi unor ştabii europeni să înţeleagă gluma marelui artist al poporului, Petre Daea, Bravo !-privind ”cormoranii la piscină !” Ce număr de clasă ! Dar dacă respectivii nu le au cu pescuitul, nu o să fie probleme. Bravo ! Un alt actor de marcă s-a dovedit a fi şi doamna ”ăăă”, Carmen Dan, ”ăăă”, care nu mai vrea o ”evaluare” a României, ”ăăă”… Primul rol la UE, al primei doamne de la Internele României, mi s-a părut a fi cel de şcolar, ”ăăă”, scos la tablă, dar prins cu temele nefăcute, ”ăăă”, care în loc să răspundă la subiect, ”ăăă”, a zis ce i-a trecut prin cap, ”ăăă”, doar, doar o impresiona comisia de profesori europeni, ”ăăă”, care nu înţelegea ce a fost cu reprimarea şi gazarea protestatarilor din Piaţa Victoriei 10 august 2018 !

Un actor diferit, cu un umor negru, dar ţeapăn, s-a dovedit a fi marele ministru eliberator, justiţiarul Tudorel Toader, care a ajuns cu ”nevinovaţii” completelor de cinci judecători la Bruxelles, să facă dreptate, în timp ce în Românica natală restul cetăţenilor se luptă cu miile de ”reeducaţi” eliberaţi în baza recursului compensatoriu, care se ţin de glume sinistre pe străzi. Să nu uităm şi de marele Orlando, ce artist, şi-a făcut şi el primul număr european, în timp ce în ţară a uitat să prezinte bugetul, dar a reuşit promovarea unor tinere actriţe de primă mână, pe la ANAF, prin alte instituţii, ajutat la preselecţie de marele artist plastic, Vâlcov, iubitor şi păstrător de tablouri prin cimitirele patriei. Ce ar fi ca la următoarea reprezentaţie de la Bruxelles, Orlando Teodorovici, să o ia şi pe tânăra speranţă Triculescu, care a ratat examenele orale în ţară, să dea o probă şi în faţa oficialilor europeni, să dovedească totuşi, cât de competentă este şi cât de mult îşi merită funcţia. He, he !

După cum vedem, în ciuda cârcotaşilor, avem trupă marfă, de export, reprezentativă la cârmă, în buricul coanei Europa ! Trupă politică, guvernamentală, care şi-a luat rolurile în serios şi s-a pus pe treabă. Am un regret totuşi. Din această trupă lipseşte un actor scos pe tuşă de marele ayatollah de Teleorman, lipseşte Mihăiţă Tudose! Ce frumos ar fi fost să-l vedem şi pe el lângă Daea, formidabilul, Bravo!, în rolul acela memorabil, cu băncile care duceau banii de mână, la baie ! N-a fost să fie însă! Oricum, avem cea mai tare trupă de ”circ” politic în Europa! Are cineva curajul să zică ”negaţionalism” ? Mai are cineva aşa ceva ? Ciocu mic, cârcotaşi!

Precizez că acest articol este un pamflet, nu se vrea a fi jignitor la adresa nimănui ! Staţi, staţi aşa, nu daţi cu gaze ! Este adevărat, este inspirat din isprăvile dăncileze, daeze, ”ăăă” carmendaneze, şamd. Mândri că suntem români !

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite