Nicuşor Dan: Legea graţierii ar trebui retrasă cu totul. Va genera mereu emoţii legate de OUG 13 şi de proteste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicuşor Dan, liderul USR, a vorbit într-o emisiune la RFI despre faptul că legea graţierii, aflată în dezbatere la Comisia Juridică din Senat, ar trebuie retrasă cu totul, deoarece „va generea mereu aceeaşi emoţie”, făcând referire la protestele din ţară după emiterea OUG 13.

„În opinia noastră, această lege ar fi trebuit retrasă cu totul. Este adevărat ca faţă de variantă iniţială, varianta pe care Guvernul a trimis-o către Parlament a corectat multe din lucrurile pe care societatea civilă le reclama. Însă este o lege ce are originea în acea noapte de 31 ianuarie care a generat toate protestele, iar ea va genera mereu aceeaşi emoţie”, a declarat preşedintele USR la RFI.

Parlamentarul a vorbit şi despre faptul că singura direcţie demnă de urmat în privinţa unei legi a graţierii unor fapte ar trebui „să fie pornită de la zero”.

„Cel mai bine ar fi ca ea să fie retrasă, iar o dezbatere pe eventuale graţieri de fapte să fie pornită de la zero”, a continuat Nicuşor Dan în aceeaşi intervenţie radio.

Nu în ultimul rând, liderul USR a declarat şi faptul că partidul pe care îl conduce nu este de-acord şi nici nu susţine amendantele depuse de senatorul Şerban Nicolae la legea graţierii,  care au stârnit numeroase reacţii negative şi prin care mai multe fapte de corupţie ar fi fost graţiate: „Amendamentele depuse de Şerban Nicolae, USR nu le susţine,” a concluzinonat Nicuşor Dan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite