Moţiunea simplă pe Agricultură a trecut. PNL întoarce spatele Guvernului Cioloş. Gorghiu: E cazul ca ministrul să-şi dea demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul PNL Alina Gorghiu FOTO Eduard Enea
Liderul PNL Alina Gorghiu FOTO Eduard Enea

Deputaţii au aprobat moţiunea simplă, iniţiată de PSD şi ALDE, care îl viza pe ministrul Agriculturii, Achim Irimescu. Deputaţii PNL s-au abţinut de la vot, liderul partidului Alina Gorghiu arătând că ministrul ar trebuie să demisioneze.

Moţiunea simplă pe Agricultură a fost adoptată, cu 189 de voturi ”pentru”, 11 ”împotrivă” şi 89 de abţineri. Liberalii nu au acordat un vot de susţinere pentru ministrul din Cabinetul Cioloş, ci s-au abţinut de la vot.

„Nu puteam să votăm o moţiune care lăuda acţiunile fostului ministru al Agriculturii. Dacă premierului nu plăteşte în 10 zile subvenţiile pentru  fermieri, vom veni noi cu o nouă moţiune“, a spus liderul grupului parlamentar PNL, Eugen Nicolăescu.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a spus că, în aceste condiţii, ministrul Agriculturii ar trebui să demisioneze din funcţie. „Când o moţiune trece, e cazul ca ministrul să-şi dea demisia“, a spus Alina Gorghiu.

„A fost un gest politic important azi. Sper ca premierul Cioloş să-l demită pe ministrul Agriculturii, altfel, după acest semnal puternic din Parlament, va arăta că este părtaş cu ministrul Agriculturii şi nu înţelege nimic din ceea ce se întâmplă. Aşteptăm cu mare interes ce va face premierul Cioloş“, a spus şi preşedintele PSD Liviu Dragnea.

„Şmecherii de liberli s-au dat deoparte. Ei s-au abţinut. Nu l-au susţinut pe ministru ca să nu-i înjure fermierii, dar nici n-au votat împorivă ca să nu fie ca PSD. Domnul Cioloş trebuie să vină cu o persoană capabilă care să nu mai producă dezastrul din cele şase luni“, a spus Victor Ponta. 

Moţiunea simplă PSD-ALDE împotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, a fost depusă săptămâna trecută în Camera Deputaţilor şi este semnată de 84 de deputaţi.

”Din momentul în care s-a instalat actualul ministru al Agriculturii, am auzit doar scuze şi motivaţii despre cum nu se poate sau de ce nu poate să facă treabă. De fapt, pe lângă episoadele halucinante privind declaraţiile publice, se observă cert că nu ştie ce şi cum să facă nimic. După doar cinci luni de mandat la conducerea ministerului, actualul ministru al Agriculturii a reuşit să blocheze şi să distrugă tot, atât prin acţiunile sale, cât şi prin inactivitatea sa”, se arată în moţiunea simplă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite