Ministrul Apărării, reacţie la ameninţările lui Rogozin: Nu avem de ce să ne temem

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a reacţionat, sâmbătă, după ce vicepremierul rus Dmitrii Rogozin a comentat decizia autorităţilor române de a nu permite avionului în care se afla oficialul rus să tranziteze spaţiul aerian român.

Dmitrii Rogozin a scris pe pagina sa de Twitter: „Autorităţile României au supus pericolului pasagerii avionului S7, femei şi copii. Combustibilul era suficient doar până la Minsk. Aşteptaţi răspuns, nemernicilor”.

Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu a catalogat ca fiind ”absolut nepotrivită” atitudinea vicepremierului rus, afirmând că ”România nu are de ce să se teamă”.

El a declarat că situaţia de securitate din zona Mării Negre obligă România să consolideze flancul estic al NATO, să facă achiziţiile potrivite pentru Armată, aducând ca argument şi declaraţiile ambsadorului rus, Valeri Kuzmin.

Ţuţuianu a spus că a văzut şi declaraţiile, care ”încearcă o justificare a unor tipuri de acţiuni pe care le promovează în zonă”. ”Sigur că de aici putem trage foarte multe concluzii”, a adăugat ministrul.

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valeri Kuzmin,a vorbit, într-un interviu difuzat de Realitatea Tv, şi despre perspectiva achiziţionării de către România a rachetelor Patriot, spunând din nou că sistemul de la Deveselu, prezentat ca defensiv, este ”un risc potenţial” pe care Rusia nu îl poate ignora.

Reacţia oficială a Rusiei: A trimis Bucureştiului o notă de protest

Moscova i-a trimis Bucureştiului o notă de protest în legătură cu interdicţia de a survola spaţiul aerian al României pentru avionul de pasageri al companiei S7 în care se afla şi vicepremierul rus Dmitri Rogozin.
Moscova a înaintat „o notă de protest hotărât” însărcinatului cu afaceri al României în Rusia în legătură cu interdicţia de a survola spaţiul aerian al României pentru avionul de pasageri al companiei S7 în care se afla şi vicepremierul rus Dmitri Rogozin, informează Sputnik.md, citat de Realitatea.net.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite