Mara Mareş, la Adevărul Live: Petre Roman cred că nu ar mai trebui să se lipească de PNL nici în cadrul şedinţelor, nici la televizor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mara Mareş, viitorul PNL. FOTO Eduard Enea
Mara Mareş, viitorul PNL. FOTO Eduard Enea

Mara Mareş, liderul tineretului liberal, a vorbit, la Adevărul Live, despre conflictul cu Petre Roman, căruia i-a cerut să facă un pas în spate în partid până când dosarul Mineriada va fi judecat. Aceasta a punctat faptul că fostul premier nu ar trebui să se prezinte public drept comunicator al PNL.

Principalele declaraţii ale Marei Mareş:

Despre conflictul cu Petre Roman

Nu a existat un conflict propriu-zis. ceea ce am făcut eu a fost să exprim o frustrare generalizată în cadrul TNL, vis-a-vis de prezenţa domnului Petre Roman în spaţiul public, ca şi reprezentant al  PNL. Am făcut acest lucru în cadrul forului de conducere intern al PNL şi nu am spus-o public, dar îmi menţin părerea. Nu cred că domnul Petre Roman ar mai trebui să fie prezent în spaţiul public reprezentând PNL. 

Domnul Roman nu a mai apucat să spună nimic pentru că plecase odată cu presa. Pentru că na, dacă a venit la şedinţă, ideea era să-l vadă şi presa. A venit să se infiltreze printre liderii PNL care nu se aseamănă cu domnia sa, ca să mă exprim elegant.Nu vreau să fac vreo acuzaţie, pentru că nu suntem noi judecători. În continuare cred că nu ar mai trebui să se lipească de PNL, nici în cadrul şedinţelor, nici la televizor.  

Despre problemele cu Justiţia ale lui Ludovic Orban  

Domnul Orban a fost achitat în primă instanţă. În niciun caz nu se aseamnă situaţiile între ele. Motivul pentru care PNL nu a mers cu un premier desemnat nu a fost pentru că Orban nu-şi permite să facă asta. candidatul pentru premier e preşedintele partidului. Însă ceea ce ne doream erau alegeri anticipate. 

Despre consultările de la Cotroceni

Cei care fac politică cu adevărat se împart în două vategorii: cei care sunt pentru imagine, pentru show, iar ceilalţi care se bazează pe cifre. Imaginea şi conţinutul nu au de multe ori legătură în România. Au existat şi păreri contradictorii faptului că preşedintele Iohannis a desemnat-o pe doamna Dăncilă repede. Ce a făcut Iohannis a fost constituţional. 

Despre blaturile unor liberali cu PSD

Eu pot spune cu fermă conducere că în cadrul TNL nu va fi acceptată niciodată o mânărie, vreo înţelegere pe sub masă cu PSD. Despre curtea pot să vă spun că nu se va întâmpla. Însă dacă există aceste situaţii sunt ferm convinsă că vor fi rezolvate. 

Noi, PNL, vedem USR ca pe fratele nostru mai mic în Parlament. Ei au un entuziasm pe care îl apreciez. Cred că aceste clinciuri sunt datorate unei lipse de maturizare politica care va veni. 

Despre noul guvern

Domnul Valentin Popa e o ruşine pentru sistemul educaţional românesc. Domnul ministru Popa e un agramat. Observ pe presă că acei 45 de rectori nu au fost chiar 45. Unii s-au trezit fără a-şi da acordul. Nu reuşesc să înţeleg unii de ce au semnat. Împreună cu TNL am început să trângem semnături pentru condamnarea acestor rectori care l-au susţinut pe Popa. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite