Lui Ponta i-a scăpat porumbelul din gură

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cavalcada de evenimente şi declaraţii a trecut oarecum neobservată o declaraţie „bombă” a premierului Victor Ponta. Din care rezultă intenţiile şi planurile PSD în perioada post-Basescu. Nota bene, declaraţia a fost făcută luni, 16 decembrie, în debutul şedinţei BPN a PSD, la 6 zile după marţea neagră în care a eşuat puciul parlamentar dat de USL, pentru „albirea” şi scoaterea din închisoare a penalilor politici.

Iată ce declară Victor Ponta, cu subiect şi predicat, de la sediul PSD:

„Restul, propaganda sistemul Băsescu, obişnuiţi-vă, încă 11 luni va face rău, va băga oamenii în închisori, va distruge cât va putea. Dar, dacă am rezistat nouă ani şi o lună, mai rezistăm încă 11 şi oamenii aşteaptă ca noi, PSD, să închidem epoca neagră Băsescu “.

Cum o propagandă, fie ea şi a lui Băsescu, nu are cum să bage oamenii în închisori, este clar vorba de justiţie, care a băgat şi bagă corupţii politici în închisori. Iar închiderea „epocii negre Băsescu”, se traduce prin închiderea justiţiei care ne bagă „clientela” în închisori, şi apariţia unei noi justiţii, care îi bagă doar pe adversarii politici în închisori.

Acesta-i obiectivul lui Ponta, pentru cine nu era clar încă.

Baronii, activul de partid, clientela politică, aşteptau un mesaj clar după eşecul temporar din marţea neagră.

Penalii USL  aşteptau cu gura arsă o amnistie şi graţiere generalizate, până la pedepse de 7 ani şi o schimbarea esenţială a Codului Penal prin introducerea unei superimunitati pentru aleşii centrali sau locali.

Aceste  schimbări  au oripilat lumea civilizată, dacă şi-au trimis rapid ambasadele la Parlament, să vadă ce se întâmplă.

Acesta a fost rostul mesajului. N-am reuşit acum, (deşi zicea că nu ştia ce se pregăteşte la Parlament), rezistaţi şi voi încă 11 luni şi o rezolvăm după plecarea lui Băsescu.

Este posibil aşa ceva?

Bineînţeles. Trio-ul Preşedinte, Guvern, Parlament poate schimba şefii parchetelor, inclusiv şeful DNA, şefii secţiilor acestui parchet, şefii DNA din judeţe, cu oameni obedienţi partidului, cum s-a şi încercat  cu ocazia episodului Papici. Eşuată din fericire.

E suficient ca dosarele alcătuite de parchete să fie varză, schweitzer, pentru ca judecătorii să nu aibă posibilitatea de a condamna chiar furturi şi corupţie pe faţă. Din motive de nerespectarea procedurilor în vigoare, atunci când e vorba de cercetările penale.

Chiar dacă reacţia partenerilor occidentali va fi violentă, Victor Ponta poate deturna România spre Rusia, China, Asia, dacă în acest fel rezolva problema finanţării deficitelor ţării.

Şi atunci, trai nineacă. Baronii, baronasii, clientela politică, se vor putea înfrupta cu sârg din bugetele ţării, îşi vor putea numi pe cine doresc în funcţiile de conducere ale fiscului, deconcentratelor, aşa încât, în ţara lor şi cu partidul lor la putere să taie şi spânzure.

Iată, preluat dintr-un articol mai vechi, din 15 noiembrie, planul de „îngropare” a României, în cazul în care noul preşedinte ales în 2014 va fi de la USL:

1. Se va instaura total şi desăvârşi regimul neo-feudal de „parazitare” a sectorului public;

2. Vor fi schimbaţi şefii serviciilor de informaţii, parchetelor, membri CSM şi CCR, cu oameni de încredere, obedienţi USL, căruia îi datorează cariera, prin cooperarea Presedinte-Guvern-Parlament;

3. Se va modifica legislaţia, în sensul reducerii atribuţiilor şi prerogativelor DNA, ANI, ICCJ, DIICOT, astfel încât demnitarilor şi baronilor să li se asigura imunitate maximă în faţa legii; (încercare nereuşită în marţea neagră)

4. Regimul politic „Năstase” se va reinstaura în România, o dictatură soft, perfecţionată şi sofisticată;

5. UE şi NATO şi-ar putea reconsidera poziţia faţă de România, marginalizând-o, eliminând-o din structurile sale financiare, econommice, sociale şi politice, dacă din interior nu este ajutată de forţe politice semnificative;

6. Nouă putere va dezlănţui răzbunarea şi prigoana, urmărirea juridică pentru vinovăţii reale sau inventate, inclusiv împotriva şefilor centrali şi locali ai PDL, împotriva lui Băsescu, a foştilor magistraţi şi a tuturor celor care ar fi contribuit la inculparea juridică a membrilor de vază ai PSD;

7. Minciuna continuă şi manipularea grosolană şi primitivă la care se dedă Victor Ponta vor continua la un nivel şi mai greu de suportat;

8. Va fi redusă la tăcere presa independentă prin presiuni şi momeli economice;

9. Elitele intelectuale de dreapta vor emigra şi, structural şi funcţional, ne vom întoarce într-un regim de tip comunist;

Punctul 3 a fost aplicat în marţea neagră, din fericire fără succes şi amânat pentru o dată ulterioară.

Punctul 7 este aplicat  zi de zi de către Victor Ponta şi locotenenţii săi.

Punctul 2 se va aplica după instalarea noului, eventual, preşedinte, din partea USL.

Iată acum pentru cine luptă Victor Ponta

  • Deputatul PC Gheorghe Coman. Prins în flagrant pentru o găinărie de 3140 de lei, alergat pe şoselele patriei după ce a fugit de procurori. Lăsat liber de colegii parlamentări, procedurile durează mult şi bine, probabil din lipsă de cvorum.
  • Vicepremierul Liviu Dragnea, secretar general al PSD, trimis în judecată de către procurorii DNĂ, în dosarul "Referendumul". El este acuzat că, în timpul referendumului din 2012, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, a creat şi coordonat un sistem informatic la care au aderat mai mulţi reprezentanţi ai PSD din secţiile de votare, pentru a obţine informaţii în timp real cu privire la prezenţa la vot
  • Senatorul PSD Victor Mocanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA, sub acuzaţia de abuz în serviciu contra intereselor publice, pentru o serie de contracte ilegale încheiate în perioada în care era preşedinte al consiliului judeţean Buzău.
  • Deputatul Bogdan Ciucă şi senatorul Eugen Durbacă, ambii membri ai Partidului Conservator, sunt cercetaţi penal de procurorii DNA, într-un dosar disjuns din cel în care fostul deputat Mihail Boldea a fost trimis în judecată.
  •  Sorin Constantin Lazăr, senator PSD, Kerekes Karoly, deputat, reprezentant al UDMR, sunt urmăriţi penal, acuzaţi de săvârşirrea infracţiunii de conflict de interese.
  • Dorin Lazăr Maior, secretar executiv al PSD, dat în urmărire internaţională, după ce a fost condamnat la închisoare.
  • Deputatul PSD Ion Stan, judecat pentru trafic de influenţă, apărat de colegii săi parlamentari.
  • Senatorul PSD Cătălin Voicu condamnat definitiv pentru că ar fi primit sume de ordinul sutelor de mii de euro de la oamenii de afaceri Costel Casuneanu şi Marius Locic, pentru a interveni pe lângă judecători şi poliţişti spre a obţine decizii favorabile în dosarele în care aceştia erau implicaţi.
  • George Becali, deputat PNL, condamnat definitiv pentru multiple infracţiuni.
  • Adrian Năstase, îşi aşteaptă o eventuală condamnare în dosarul Zambaccian.

Aceasta este  doar o parte dintr-o listă prea lungă de penali politici care îşi aşteaptă „mântuirea” de la Victor Ponta, fie prin amnistie, fie prin graţiere, sau prin modificarea prevederilor Codului Penal.

Iar Victor Ponta le trasmite mesajul de îmbărbătare:

„Şi să nu uitaţi că încă 11 luni, până când acest sistem condus de domnul Băsescu va pleca în sfârşit, vom avea ce-am avut şi zilele trecute: propagandă, minciuni, scandal. Cât o să fie Băsescu preşedinte nu o să fie nici linişte în ţară, nici nu o să putem să ne dezvoltăm, dar din fericire mai sunt doar 11 luni “.

„Să ne dezvoltăm”. La ce se referea Ponta? La „dezvoltarea” avuţiei baronilor USL?

 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite